Geslaagde dag voor LKV Pallas ’08.

Het weekend van 15/16 en 17 september was sportief gezien een zeer geslaagd weekend voor Pallas ’08. Vele jeugdteams wisten namelijk een overwinning te boeken in de ochtenduren. Er waren overwinningen voor de F1, E1, D1, C1, B2 en A1. Het hoogste jeugdteam, de A1, wist dit ook nog eens te doen met klinkende cijfers. Het werd uiteindelijk 8-25 tegen Drachten A3.

In de middag waren alle jeugdtrainers en overige selectiespelers bijeen gekomen in Surhuisterveen. Er zou gespeeld worden op deze middag tegen de combinatie It Fean/Boelenslaan. Een grijs/grauwe en natte omgeving was het decor van beide wedstrijden, het heeft namelijk vrijwel de gehele middag geregend. Als eerst was het de beurt aan de tweede teams van beide verenigingen. Ondanks dat het een zeer glad veld was, kon Pallas mooie aanvallen op de omgeploegde grasmat leggen. Vanaf het begin nam Pallas 2 het initiatief in handen. Dit resulteerde dan ook in de mooie ruststand van 5-9.
Beetje bij beetje kwam It Fean/Boelenslaan dichterbij in de tweede helft. Ze kwamen terug tot een stand van 12-13. Echter weigerde Pallas om punten te verspelen in de slotfase. Nog een laatste slotoffensief en de wedstrijd was gespeeld, de wedstrijd eindigde in een verdiende 13-16 eindstand.

Nu was het de beurt aan de eerste teams van beide verenigingen. Gelukkig was er al een ander veld uitgelegd. Het veld van het tweede was namelijk onbespeelbaar geworden. Het was Marije die al heel snel de wedstrijd openbrak. In een eerste snelle aanval wist zij te scoren door een afstandsschot. Het was een voorbode voor een sterke openingsfase van de Leeuwarders. Binnen 10 minuten liep Pallas uit naar een 0-5 voorsprong. It Fean/Boelenslaan moest de achtervolging inzetten en deed dit door 2 maal op rij te scoren. Toch was het vandaag vooral Diede die de doelpunten maakte. Hij bracht het verschil weer naar 4 door een afstandsschot erin te schieten (2-6). Het was al zijn derde doelpunt. Diede was niet de enige die scherp aan het afronden was. Bernard wist het gat van de korf ook wel te vinden, hij schoot voor rust ook nog drie keer raak. Deed It Fean/Boelenslaan dan helemaal niks terug? Zeker wel, ook zij wisten na het offensief van Diede nog vier maal te scoren waardoor het met de rust 6-9 stond. In de rust kreeg de equipe van Bert van der Leij de opdracht om scherp te blijven in de passing en afronding.

De tweede helft werd een kopie van de eerder gespeelde wedstrijd. Beide ploegen bleven scoren maar It Fean/Boelenslaan deed dit net iets beter. Het verschil werd kleiner en kleiner. Toch waren het scherpschutters Marije, Diede en Bernard die er telkens voor bleven zorgen dat de voorsprong op het scorebord bleef staan. Uiteraard door goed samenspel met hun teamgenoten. Toch was het nog wel even billenknijpen toen It Fean/Boelenslaan terug kwam tot één punt (15-16). Maar toen stond Diede weer op, hij maakte zijn zevende doelpunt van de middag en de wedstrijd was gespeeld. Het werd uiteindelijk 15-17.

Aankomende zaterdag speelt de selectie van Pallas een thuiswedstrijd tegen de selectie van Invicta vanaf 15.30. We zouden het als selectie zeer waarderen als jullie weer in groten getale ons komen aanmoedigen.