De Liewarders van Pallas’08 houden alle punten in 058

Pallas 1 - Elburg 1

Het was wedstrijddag twee voor de selectie van LKV Pallas’08 en beide teams waren er uiteraard op gebrand om de mooie start van vorige week (2x winst in Zevenhuizen) een goed vervolg te geven. Ditmaal voor eigen publiek hoopten beide teams te presteren met als einddoel alle punten in Leeuwarden te houden.

Het 2e team van de blauw-zwarte selectie stond als eerste op het papier om het goede voorbeeld te geven, dit moest gebeuren tegen Noordenveld 2 uit Roden. Dit was een leuk weerzien met een aantal oude bekenden voor Pallas speler Tom Verhoef die zijn gehele jeugd bij de Rodenaren heeft doorlopen en ook een aantal jaren in de selectie heeft gespeeld. Helaas moest hij de wedstrijd over laten aan het de 2e team om de klus te klaren, zijn kans om te shinen is straks tegen Elburg 1 maar daarover later meer.
Forza Pallas !

2e team, 2e klas, 2e wedstrijd, 2e winst !!
Tweemaal de 2e helft net zoals in Zevenhuizen was de opdracht van coach Gerben Zijlstra. Pallas 2 wist toen in de 1e helft geen potten te breken en ging met een 5-5 stand de rust in, om vervolgens in de 2e helft over Sparta heen te walsen met maar liefst 16 doelpunten. De heer Zijlstra had daar een goed punt en Pallas 2 nam na het fluitsignaal, wat de start van de wedstrijd aankondigde, ook meteen het voortouw en scoorde het openingsdoelpunt. Nadat Noordenveld met een strafworp op gelijke hoogte kwam wist Pallas 2 door de snelle acties van Sebastiaan Hulshof en Anne Maaike Brouwer een gat te slaan van 2 doelpunten.
Noordenveld bleek een tegenstander te zijn die je niet moet onderschatten, want ondanks het initiatief van Pallas wisten ze elke keer langszij te komen. Pallas 2 kon geeft vuist maken tegen de Rodenaren, vaak wist Noordenveld de aanval te ontregelen door sterk op de bal lijn te zitten en ook in de rebound positie te domineren. Toch wist Pallas 2 dankzij het afstandsschot van Jorrit Ellens, die daarmee zijn tweede van de middag noteerde, de voorsprong te pakken net voor de rust. Met een 7-6 stand zochten beide teams de kleedkamer op om het strijdplan opnieuw door te nemen. Coach Zijlstra benadrukte dat het maximale haalbaar was vandaag zolang we maar met zijn allen door zouden zetten. Pallas 2 liet nog niet helemaal zien wat het in zijn mars had, en vooral voor eigen publiek wil het laten zien dat het bereid is te knokken voor de winst.

Waar het tweede team van Pallas in Zevenhuizen nog een super start van de tweede helft beleefde, was hiervan ditmaal geen sprake. Waarschijnlijk waren de wonder theetjes omgewisseld want Noordenveld boog meteen een 7-6 achterstand om naar een 7-8 voorsprong. Rixt Horstmann en Jorrit Ellens gingen hier niet aan mee werken en draaide de stand weer terug in het voordeel van Pallas, 9-8. Helaas had Noordenveld bloed geproefd en brak er een sterke fase aan voor de tegenstander. Het hoogtepunt van deze fase werd bereikt toen de Rodenaren een gat hadden geslagen naar een 9-11 voorsprong, maar dankzij een aantal slimme wissels door de coach van Pallas wist het tweede niet volledig de grip over de wedstrijd te verliezen. Beetje bij beetje kreeg Pallas 2 de controle over de wedstrijd terug en wist het weer op gelijke hoogte te komen, om vervolgens er overheen te gaan. Spelers en publiek haalden opgelucht adem toen bij het fluitsignaal een eindstand van 15-13 op het bord stond, daarna was er uiteraard ruimte voor blijdschap, want de punten waren Binnen ! Na afloop gaf Coach Zijlstra het volgende commentaar over de wedstrijd; “Noordenveld wist ons spel goed te ontregelen door het tempo te verlagen, het had nog alle kanten op kunnen gaan op het einde. Het viel gelukkig onze kant op. We hebben het als team opgepakt en daar is deze overwinning toch grotendeels aan te danken”.

Wat zit er toch in die thee elke keer ?
Nu was het de beurt aan het vlaggenschip van Pallas om te laten zien wat het waard was voor eigen publiek. Op papier had het een lastige tegenstander te ontvangen, Elburg 1 had ook hun eerste wedstrijd gewonnen en wist zelfs op social media met een prachtige 180 graden schot hoge ogen te gooien.
Het fluitsignaal klonk en we waren los ! Ook het eerste team wist de openingsgoal te scoren doormiddel van een strafworp van Jelmer van der Veer. Elburg kwam langszij door het benutten van een vrije bal, maar het feestje van de Elburgers werd verpest door het Duo Ettema en Verhoef. Beide heren wisten het doel te vinden en Elburg moest wederom in achtervolging. Na een aantal aanvalspogingen wist Elburg hun tweede doelpunt te noteren. Voordat Elburg de kans had om de aansluitingstreffer te maken, wist opnieuw van der Veer een strafworp te scoren en was het verschil weer twee. Toch bleef Pallas 1 de hete adem van Elburg in hun nek voelen en was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

De geruchten gaan dat Tom goed presteert als er bekend publiek aanwezig is, en met de aanwezigheid van zijn kersverse dochter Sophie zat dat wel goed. Het viel direct in het veld te merken, want “TomTom” Verhoef wist iedere keer weer de weg te vinden langs de verdedigers van Elburg. Ondanks dat Sophie waarschijnlijk niks van wedstrijd heeft mee gekregen door een druk slaapschema, hoefde zij zich geen minuut zorgen te maken want ja hoor! daar was weer een doelpunt van papa Tom. Hij noteerde zijn 4e van de middag maar des al niet te min was dit niet genoeg om de Elburgers tegen te houden. Ook zijn aanvalsmaatje Ettema wist met zijn doelpunt niet te voorkomen dat er een 8-8 ruststand op het scorebord stond.

Waar het tweede het verkeerde warme drankje voor hun neus kreeg, bleek al gauw dat het eerste wel het goden elixer toegediend had gekregen. Let op want nu gaat het snel ! Carolien de Ruiter opent de tweede helft met een afstandsschot, gevold door José Waldus met ook een fraaie treffer van afstand. Ook Carolien Ellens- van Sluys kon niet achterblijven en vergezeld de andere dames op het scoreformulier met eveneens een afstandsschot. Wie missen we nog ? Oh ja ! Lieke Wiegersma ! Maar zij wou eens wat anders en scoorde een korte kans. Nu werd het eens tijd voor een heer om te scoren in de tweede helft, en daar was die weer ! Jelmer van der Veer! Elburg wist niet wat hun overkwam en wilde weer wat terug doen door twee doelpunten te scoren en er 13-11 van te maken, maar het was te laat, Pallas 1 was los !
Pallas 1 wist van geen ophouden en bouwde de score verder uit naar een comfortabele 17-11 toen het eindsignaal klonk. Er was uiteraard veel blijdschap bij de selectie en toen na afloop Sophie om commentaar werd gevraagd weerhield zij zich hiervan. Waar de meeste mensen juist zouden betwijfelen dat een baby van bijna 2 maand oud niet de beschikking heeft over het spraakvermogen om een reactie te geven, is deze verslaggever ervan overtuigd dat het juist het gevolg is van een sterke media training die de ouders in een redelijk korte tijd verzorgd hebben aan hun dochter. Afijn de 4 punten zijn binnen en daar gaat het om !

Anne-Fré Reitsma versterkt de technische staf van het tweede team
Na de wedstrijden heeft de selectie afscheid genomen van Anne-Fré Reitsma die besloten heeft om als speler te stoppen bij de selectie van Pallas. Anne-Fré zal dit seizoen bij de technische staf van het tweede team aansluiten op het gebied van training- en wedstrijd coaching en zal deze rol samen met de coach van het tweede team, Gerben Zijlstra, in gaan vullen. Ondanks dat Anne-Fré betrokken blijft bij Pallas vinden we het uiteraard jammer dat we hem niet meer als speler in de selectie kunnen bewonderen. Anne-Fré bedankt voor je inzet als teamgenoot en het gaat je goed!

Zaterdag 22 september
Komende zaterdag 22 september zal het eerste van Pallas aantreden tegen Achilles in Almelo om 15:30 en het tweede team zal hun kunsten vertonen in Zuidlaren tegen Ritola 3. Bent u die dag bij één van deze plaatsen in de buurt, dan bent u uiteraard van harte welkom om te kijken. Niet in de buurt maar wel benieuwd hoe het afloopt ? We houden u op de hoogte via de livestream op Twitter.