Wedstrijdverslagen

De selectie neemt 1 punt mee uit Harkema

Op zaterdagavond 27 januari reisde de gehele selectie af naar Harkema om hier aan te treden tegen de lokale KV. Bij de vorige ontmoeting bleven de 4 punten in Leeuwarden.

Harkema 1 – Pallas 1
Om stipt 18:30 uur traden de beide eerste teams aan. Dat Harkema gebrand was om te winnen, bleek al na de eerste tien minuten. Toen stond de thuisploeg al met maar liefst 8-0 voor! Hierna werd Pallas (eindelijk) wakker. Enkele minuten later was de stand iets dragelijker (9-5) door doelpunten van onder andere Carolien R. en Marije. Beide teams bleven doorgaan met scoren, wat resulteerde in een ruststand van 16-9.

Na rust kwam er een ander Pallas uit de kleedkamer. Een scherper en agressiever Pallas. Na 4 goals van de Leeuwarder kant was het verschil teruggebracht naar nog maar 3 doelpunten. Er werd veel scherper verdedigd en de kansen werden in de aanval werden nu wel afgemaakt.

Tien minuten voor tijd kwam Marten het veld in voor Redmar. Dit bleek een goede zet aangezien Marten direct twee maal scoorde waardoor de stand weer in evenwicht was, 19-19! De laatste minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend. Bij een stand van 20-20 miste Harkema een strafworp. De aanval er op verzilverde Diede wel zijn strafworp en zette Pallas op voorsprong, 20-21. Met nog een aantal seconden op de klok, schoot Harkema van ruime afstand raak. De eindstand was hierdoor 21-21. Ondanks het gelijke spel is het zeer knap dat er zo hard gevochten is waardoor er toch nog een punt behaald is!

Op dit moment staat Pallas op een 6e plek. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat het eerste 2 punten voorsprong op de nummer 7 Lintjo, en slechts 3 punten achterstand op de nummer 1 DIO. Dit houdt in dat het eerste team nog kan promoveren, maar ook nog kan degraderen. Er mag dus wel gesproken worden van een knotsgekke competitie!

Harkema 2 – Pallas 2
Na de wedstrijd van het eerste, mocht het tweede aantreden tegen de routiniers van Harkema 2. Ook hier was het Harkema dat het eerste doelpunt wist te maken. Jorrit trok de stand daarna gelijk. En zo ging het vrijwel de gehele eerste helft. Er werd om en om gescoord en uiteindelijk ging Harkema met 1 doelpunt voorsprong de kleedkamers in. Ruststand: 11-10.

Na rust benutte Harkema meteen een strafworp waardoor het gat 2 doelpunten was. Door goals van onder andere Rixt, Jorrit, Mark en Sebastiaan bleef Pallas in het spoor van Harkema. Maar op het moment dat Harkema de 18-14 op het bord had staan, bleek het verschil te zijn gemaakt. Sebastiaan scoorde nogmaals namens de Leeuwarders, wat uiteindelijk de eindstand 21-16 tot gevolg had. Al met al een teleurstellend verlies voor het tweede. Het tweede staat op dit moment op een gedeelde 4e plaats, samen met de tegenstander van volgende week: Waterpoort 2.

Volgende week zijn er weer thuiswedstrijden voor de selectie. Het tweede start om 18:30 uur tegen Waterpoort 2 (vorige keer 16-16). Daarna start het eerste tegen Thrianta uit Hoogeveen, de huidige nummer 2 van de competitie (vorige keer 22-20 verlies). Het beloven dan ook weer spannende wedstrijden te worden. Hopelijk kunnen we weer rekenen op uw steun. U bent van harte welkom!