Elko thuis. Altijd lastig..

Afgelopen zaterdag mochten zowel het eerste als het tweede team van Pallas aantreden tegen de selectie van K.V. Elko. Dat dit lastige wedstrijden zouden gaan worden was op voorhand al bekend. Dit aangezien beide teams altijd erg aan elkaar gewaagd zijn.

Pallas 2 – Elko 2

Om 14:00 uur mochten beide tweede teams de spits afbijten. Dat het een wedstrijd met zeer weinig doelpunten zou gaan worden was al vrij snel duidelijk. Na 25 minuten spelen stond er een beschamende 2-1 voorsprong op het scorebord. Dit had mede met het structurele achter verdedigen van Elko te maken. Blijkbaar zorgde deze manier van spelen ervoor dat de Leeuwarders niet in het normale spel kwamen. De aanvallen waren kort en slordig en bestonden over het algemeen uit één schots aanvallen waarbij de hangende heren van Elko de rebound verzorgden. De ruststand was uiteindelijk 6-6.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Er werd door beide ploegen zeer weinig gescoord en er werd veel te slordig gespeeld. Ook de regenbuien die zo nu en dan naar benden kwamen zorgden ervoor dat het een niet al te beste wedstrijd was. Uitslag: 11-11.

Pallas 1 – Elko 1

Na het gelijke spel van de tweede teams was het de beurt aan de beide eerste teams. Waar Pallas nog niet geheel wakker leek te zijn, schoot Elko uit te startblokken. Binnen no time stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. Op dat moment werden ook de spelers van Pallas wakker en wisten ook zij het gat van de korf te vinden. In een verder gelijkopgaande eerste helft werd er om en om gescoord. Dit resulteerde in een 10-10 ruststand.
Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek ook in de tweede helft. Daar waar Elko een gat van twee doelpunten wist te slaan (12-14), knokte de Leeuwarders zich weer terug in de wedstrijd (18-18). Op deze manier bleef het een spannende wedstrijd. Toch was het uiteindelijk Elko dat over de langste adem bleek te beschikken en de stand naar 19-23 wist te brengen. Pallas scoorde nog tweemaal maar daar bleef het dan ook bij. Uitslag 21-23.
Op zaterdag 12 mei komt Harkema op bezoek in Leeuwarden. We hebben ook tijdens deze wedstrijd jullie support weer hard nodig!