Pallas ’08 1 morst punten in eerste competitiewedstrijd.

Nadat de eerste competitieronde was verplaatst en de 2e ronde tegen Elko niet doorging vanwege een slecht veld (hevige regenval). Was het op woensdag 13 september dan eindelijk zover, de eerste competitieronde voor de selectie van LKV Pallas ’08. Op deze dag waren de weergoden ons óók niet gunstig gezind. Code oranje was afgegeven in de kustprovincies vanwege de harde wind. Termen als: ’’ik hoop dat er wat in waait’’ vlogen al heen en weer over de app.

Om 19.15 werd de eerste bal gegooid door Pallas 2. Er stond nog een stevig briesje waardoor er moeizaam werd afgerond. De kansen waren er wel maar de scherpte ontbrak. Gelukkig had Emmeloord 2 aan de andere kant ook veel moeite om het gat van de korf te vinden. Het werd een wedstrijd waarbij het vooral stuivertje wisselen was. Naarmate de wedstrijd vorderde ging de wind meer liggen en kwam Pallas beter in haar spel. Een kwartier voor het einde sloeg Pallas een gaatje en dit wilden ze ook zeker niet meer weggeven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een eindstand van 11-8 in het voordeel van de thuisploeg.

Na het tweede was het vlaggenschip van Pallas aan de beurt, ze speelden tegen dezelfde opponent als het tweede, Emmeloord. Gelukkig was de wind bijna helemaal gaan liggen, er kon vanuit alle hoeken geschoten worden. Deze ideale omstandigheden waren aan beide ploegen niet besteed. De eerste score viel pas na 10 minuten spelen. Het was Emmeloord dat de score opende. Emmeloord liep vervolgens uit naar een 0-3 voorsprong voordat Pallas voor het eerst raak schoot. De treffer werkte bevrijdend en Pallas wist een aantal keren achter elkaar het mandje te vinden en kwam zelfs op voorsprong, 4-3. Beide ploegen wilden bij een 5-5 stand de rust in gaan met een voorsprong. Waar Pallas vlak voor tijd tevergeefs om een strafworp schreeuwde, werd hij aan de andere kant wel gegeven. Daardoor was er een minimale voorsprong voor de gasten bij rust, 5-6.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. Weer was het Emmeloord dat de score wist te openen door een korte kans raak te schieten. Pallas had haar antwoord klaar door direct 2x tegen te scoren. Het bleef met een 7-7 stand een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen bleven scoren in de tweede helft, maar geen ploeg kon echt een gaatje slaan. Zonde, want de kansen waren er wel voor beide ploegen maar de afronding liet nog wel te wensen over. Bij een stand van 11-11 waren er nog 5 minuten te spelen. Het kwartje kon beide kanten opvallen. Maar vlak voor tijd was het weer Emmeloord dat de strafworp kreeg en deze wist te benutten. Het duel eindigde in een 11-12 eindstand, een teleurstellend resultaat. Aankomende zaterdag kan Pallas de nare smaak van de seizoensopening weg spoelen door te winnen, uit bij It Fean/Boelenslaan in Surhuisterveen.