Loading...
Wedstrijdverslagen

Pallas ’08 – KV Emmeloord

Op 18 November stonden eindelijk de eerste thuiswedstrijden van het zaalseizoen op het programma. De tegenstander van zowel het eerste als het tweede was KV Emmeloord.

Pallas 2- Emmeloord 2

Het 2e kwam eerst in actie en ze speelden een zeer leuke, gelijkopgaande, wedstrijd. In deze wedstrijd ging het tot 4-4 gelijk op. Daarna nam Pallas een kleine voorsprong, maar verspeelde die voorspring vervolgens weer grotendeels waardoor het bij rust 9-8 was.
Na de pauze nam Pallas opnieuw een snelle voorsprong (naar 14-10). Gelukkig kon deze voorsprong nu wel vastgehouden worden. Pallas bleef scoren en speelde veel goede aanvallen. Hierdoor konden ze de voorsprong uitbreiden naar 18-12. Dit gat van 6 doelpunten was direct ook het grootste verschil in deze wedstrijd.
Richting het einde van de tweede helft wist Emmeloord nog een aantal doelpunten te scoren, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Al met al een verdiende overwinning voor Pallas 2 dat met 19-15 won.

Pallas 1 – Emmeloord 1

Vervolgens stond de wedstrijd van de eerste teams op het programma. In de beginfase van de wedstrijd werd er met erg veel energie gespeeld, maar zag het er vanaf de tribunes erg druk uit.
Emmeloord schoot vrij zuiver en wist redelijk snel op een 0-3 voorsprong te komen. Vervolgens scoorde Marten de eerste goal van Pallas. Dit was het sein voor Pallas om beter te gaan afronden en om terug te komen tot 4-4.
Het restant van de eerste helft ging gelijk op en beide ploegen konden het verschil niet echt maken. Waar Pallas in de eerste helft allerlei verschillende doelpunten maakte schoot Emmeloord vooral van erg ver weg. Ze hadden hier echter genoeg succes mee want de ruststand was 10-10.
De tweede helft begon een stuk rustiger dan de eerste, maar wederom was het Emmeloord dat de eerste doelpunten wist te maken (10-12). Vervolgens begon het weer te lopen bij Pallas en bij 13-12 stonden ze voor het eerst op voorsprong. Na 20 minuten gespeeld te hebben stond het 16-15. Pallas wist vervolgens de voorsprong te vergroten tot 18-15 en met nog 5 minuten te spelen stond er een stand van 19-16 op het scorebord. Ondanks dat de teams aan elkaar gewaagd waren leek het er op dat Pallas zou gaan winnen.
Helaas wist Pallas de laatste 5 minuten niet meer te scoren waardoor het van 19-16 toch nog 19-19 werd. Dit was voor Pallas extra zuur omdat de 19-19 pas twintig seconden voor tijd viel. Hierdoor was er ook geen mogelijkheid meer om alsnog het winnende doelpunt te maken. Door dit gelijke spel heeft Pallas na twee wedstrijden 3 punten en staat het samen met Invicta en Emmeloord bovenaan.
Volgende week speelt de selectie van Pallas wederom thuis. Zowel het eerste als het tweede ontvangen dan Harkema.
Hopelijk kunnen we weer op veel support rekenen!!

Talk of the Town
Dat we meer geluk hadden in de derde helft blijkt wel uit bijgevoegde foto. Deze foto is genomen bij onze sponsor TOTT (Talk of the Town) in de Grote Hoogstraat. Bedankt dat je Pallas’08 wilt steunen.