Winst en puntendeling voor selectie Pallas ’08.

De rollen waren omgedraaid voor de selectie van LKV Pallas ’08. Normaal gesproken speelt het tweede team als eerste en volgt het vlaggenschip, maar vandaag was het andersom. Onder ideale omstandigheden kon er gespeeld worden op sportpark Nylân tegen korfbalvereniging Invicta/Frigro. Het zonnetje scheen heerlijk en het was zo goed als windstil. De support was ook goed aanwezig omdat er tijdens de wedstrijd een borrel was voor de club van 50.

Om half vier in de middag floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd voor het hoogste team van de Leeuwarders. Pallas creëerde direct goede kansen. Een aantal schoten vielen net verkeerd en een tweetal vrije doorloopballen waren ook niet aan de thuisploeg besteed. Toch kwamen de Leeuwarders op vroege voorsprong door een goed afstandsschot van aanvoerder Jelmer van der Veer. Bernard zou gedacht hebben: wat hij kan, kan ik ook. Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde van Althuis de score, wederom door een afstandsschot. Na de vakwissel waren het de specialiteiten van Marten (korte kans) en Lieke (schot) die de bezoekers meer tot zorgen dreven, ze brachten de stand naar 4-0. Invicta/Frigro beet wel wat van zich af door tegen te scoren, maar Pallas liet zich door de tegentreffer niet van de wijs brengen en maakte er vervolgens twee. Elke keer als Invicta/Frigro scoorde had Pallas een antwoord klaar waardoor het duel voor rust al gespeeld was. De ploegen gingen met 9-3 de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft was het vooral zaak om de wedstrijd goed uit te spelen door scherp te blijven verdedigen en de gecreëerde kansen af te ronden. Invicta/Frigro ging er wel voor en scoorde tweemaal direct na rust. Toch brak er weer een scherpe periode van de thuisploeg aan, er werd 6 maal op rij gescoord voordat er weer eens een tegentreffer genoteerd werd (15-5). De scherpte vloeide wat weg in de verdediging bij Pallas en Invicta/Frigro profiteerde hier optimaal van en wist ook een aantal keer op rij te scoren. Invaller Bijma wist nog een doelpuntje mee te pikken. Het slotakkoord was echter voor de gasten. In een wedstrijd waarbij de tweede helft een formaliteit was, wist Pallas 1 uiteindelijk te winnen met een overtuigende 18-9.

De grote vraag was nu: kon Pallas 2 het goede voorbeeld volgen? De thuisploeg begon niet scherp waardoor ze vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan keken. Sanne maakte nog wel gelijk maar het was Invicta/Frigro dat een stuk beter in de wedstrijd zat. Zowel in de verdediging als in de aanval ontbrak de echte scherpte. Kansen die gecreëerd werden, waren niet aan ons besteed en verdedigend zakten we ook nog wel eens door het ijs. Een slechte eerste helft waar we veel van kunnen leren maar daarna snel moeten vergeten.

In de rust stond het 5-9 en waren er stevige woorden van coach Vink. Het zou zeker moeilijk worden de tweede helft maar we hadden nog niet verloren. Met nieuwe krachten José en Redmar werd er aan de tweede helft begonnen. Het begin van de tweede helft was weer voor Invicta/Frigro, zij maakte de eerste treffer na de thee (5-10). Vervolgens liet Pallas 2 zien dat het zeker wel kon korfballen. Er werden maar liefst 8 treffers achter elkaar gemaakt zonder ook maar een tegengoal te incasseren. Met 3 doelpunten was het vooral Sanne die met scherp schoot in de tweede helft. En uiteraard was er zowaar een voorsprong voor Pallas. Door de individuele klasse bij Invicta/Frigro kwamen ze toch weer terug tot een gelijke stand (13-13). Beide teams gingen vol voor de winst en wisten beide drie keer op rij te scoren, eerst Pallas, daarna Invicta/Frigro (16-16). Bij deze stand floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd. Een onnodige maar terechte eindstand. De eerste helft was voor de bezoekers en de tweede voor de thuisploeg. Volgende week gaat de selectie van Pallas voor een moeilijke uitwedstrijd naar Harkema, ben je in de gelegenheid, kom ons dan vooral aanmoedigen.