Pallas A1 – Westergo A1

Pallas A1 - Korfbal Leeuwarden

Op zaterdagochtend 21 september verzamelde de A1 van Pallas zich bij Dalsheim, waar ze hun tweede competitiewedstrijd tegen Westergo A1 zouden spelen. Rond 10:40 kwamen ze aan op het sportcomplex, waarna ze begonnen aan de warming-up en het inschieten. Na een motiverend praatje van coaches Martijn en Sil liep de A1 vol vastberadenheid het veld op.

Om stipt 11:30 floot scheidsrechter B. Cuperus het signaal dat de wedstrijd was begonnen. Dankzij de agressieve aanvallen van Westergo wisten zij binnen acht minuten al op 2-0 voorsprong te komen. Pallas liet zich echter niet kennen, en al gauw volgde een mooie doorloopbal van Steijn, wat de stand op 2-1 bracht. Westergo reageerde snel met nog een doelpunt, waarna Hannah een fraaie afstandstreffer maakte. Gedurende de rest van de eerste helft wist Westergo de stand naar 4-2 en 5-2 te brengen. Vlak voor rust scoorde Steijn zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De eerste helft eindigde met een stand van 5-3.

Na de rust kwam de A1 van Pallas scherper uit de kleedkamer, vol motivatie om de stand te kantelen. Binnen een minuut wist Jeffrey al te scoren met een mooie one-hander. Westergo reageerde hier snel op en scoorde de 6-4. Toch gaf Pallas niet op, en Elise scoorde een slimme doorloopbal.

Beide teams bleven tactisch en scherp spelen. Westergo scoorde de 7-5, waarna Allard de stand op 7-6 bracht. In de 14e minuut wist de thuisploeg weer een doelpunt te maken, waardoor ze uitliepen naar 8-6. Pallas bleef vechten; in de 26e minuut scoorde Lyan een prachtig doelpunt, snel gevolgd door een schot van Hannah. Nu de stand 9-8 was, had Pallas nog kans op gelijkspel en mogelijk winst. Met nog twee minuten op de klok gaven beide teams alles wat ze hadden. Helaas scoorde Westergo in de laatste minuut nog een doorloopbal, wat de stand op 10-8 bracht. De scheids floot af, en Pallas had helaas toch verloren.

We hebben veel te leren van deze wedstrijd, en we mogen Westergo op 12 oktober bij ons ontvangen. Tot dan!