Loading...

Jij past bij Pallas

De Leeuwader Korfbalvereniging Pallas ’08 (Pallas ’08) is een algemene korfbalvereniging die haar wedstrijden speelt op zaterdag. Pallas ’08 is ontstaan door de fusie van LKC Friso en CKV Rapiditas in juli 2008. Met ruim 180 leden is het de grootste vereniging in de regio Leeuwarden.

Pallas ’08 wil een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt. Dit betekent dat een ieder met respect behandeld wordt. Iedereen, jong en oud moet op een prettige manier kunnen korfballen. Pallas ’08 is een vereniging die zowel prestatiegericht als recreatief korfbal biedt.

Dit seizoen neemt Pallas ’08 met 6 seniorenteams, 3 zaterdagteams en 3 midweekteams  en 10 jeugdteams deel aan de competitie. Het eerste team speelt zowel op het veld als in de zaal 3e klasse. Daarnaast heeft Pallas’08 een recreantenploeg die op woensdagavond met elkaar een balletje gooit.

Fusie

Friso

Leeuwarder korfbalclub Friso is opgericht in 1914 en was daarmee de op één na oudste korfbalvereniging in Friesland.

 

Rapiditas

De christelijke korfbalvereniging Rapiditas was de enige zaterdagvereniging in Leeuwarden. In 1944 werd zij opgericht onder de naam Zwaluwen. In 1962 ging de vereniging zelfstandig verder onder de naam Rapiditas.

Locatie

De veldwedstrijden worden gespeeld op Sportcomplex Nylân. Sinds september 2008 heeft de vereniging hier een kunstgrasveld (ingestrooid met rubber) tot haar beschikking. Zaalwedstrijden vinden plaats in de Camminghahal.

Meer dan korfbal

Pallas ’08 is een vereniging waar meer gebeurt dan korfballen. De activiteitencommissie verzorgt het hele jaar door diverse activiteiten voor jong en oud. Elke eerste vrijdag van de maand wordt er in het clubhuis geklaverjast. Tijdens het veldseizoen kunnen de leden ook deelnemen aan een jeu-de-boule competitie.

Pallas Post

De leden van Pallas halen hun belangrijkste informatie over wedstrijden etc. uit de tweewekelijkse Pallas Post. Deze wordt per e-mail verstuurd. Voor het actuele nieuws, wedstrijdverslagen, foto’s en video’s is er deze website en onze Facebookpagina.

Tenue

Pallas ’08 speelt in een zwarte broek/rok en een blauwzwart verticaal gestreept shirt.

Van het bestuur
Thebagstore.nl nieuwe hoofdsponsor Pallas’08!

Afgelopen zaterdag vond de feestelijke presentatie van onze nieuwe hoofdsponsor en ons nieuwe tenue plaats. En wat zijn de shirts Lees meer >>>

Carla van der Zee

Gisteren kwam tot ons het droevige bericht dat Carla van der Zee is overleden. Zij was jarenlang lid van LKV Lees meer >>>

Uitgelicht: