Pallas/WW&F junioren sluiten oefen campagne af tegen Westergo/Spannum

Pallas/WW&F - Junioren

Maandag 2 september waren de eerste oefenwedstrijden van de A1 en A2 tegen Westergo/Spannum.
De wedstrijd van de A2 was als eerste om 19:00 en werd gefloten door Mitchell Lamsma.
Na natuurlijk de handen geschud te hebben begon de wedstrijd, in de eerste aanval kreeg Pallas gelijk een vrije bal mee, deze was helaas niet geraakt, een gemiste kans voor Pallas.
De eerste aanval hield Pallas mooi lang de bal helaas viel het doelpunt niet.
Daarna onderschepte we de bal maar werd er gefloten voor een overtreding en kreeg Westergo de vrijebal mee, ook deze was niet raak.
Pallas raakte snel de bal weer kwijt, maar gelukkig was de verdediging scherp en kwam hij snel weer terug.
In de 20ste minuut viel het eerste doelpunt van Pallas een mooi klein kansje van Jesse.
De verdediging bleef sterk en daardoor kreeg Pallas geen doelpunten tegen.
Pallas kreeg weer een vrije bal mee, deze werd helaas afgekeurd, omdat er te weinig afstand was tussen de spelers.
De stand bleef toen een tijde rustig, de verdediging van Pallas bleef sterk waardoor we geen doelpunten tegen kregen, maar de doelpunten viel ook niet bij Pallas.
Pallas kreeg meerdere strafworpen mee maar helaas werden deze allen gemist.
In de 2de minuut viel er een mooie doorloopbal van Cylia er wel in.
Het andere vak kwam nu in de aanval.
Pallas kreeg hierna nog een strafworp vrije bal mee, de vrije bal was afgekeurd omdat Allard over de stip stapte, hierna ging Pallas de rust in met een stand van 2-0.
Na de pauze werd de wedstrijd weer hervat, na 3 minuten viel er weer een doelpunt bij Pallas door Allard.
De wedstrijd bleef toen een tijdje weer rustig, Pallas kreeg weer een strafworp mee deze is helaas weer niet raak.
De aanval herpakte zichzelf weer met een mooie doorloopbal van Allard. Dit doelpunt betekende dat er weer gewisseld werd.
Helaas kreeg Pallas een strafworp tegen, deze strafworp was helaas raak, Pallas heeft nu 1 doelpunt tegen.
Gelukkig kwam gelijk daarna weer een doelpunt van Jesse in de twaalfde minuut. Dit betekent dat er weer gewisseld werd met de stand 5-1. Gelijk na het doelpunt van Jesse scoorde Steijn nog een doelpunt en maakte er 6-1 van.
Na een rustig stukje in de wedstrijd brak Steijn de stilte met een doelpunt met nog 6 minuten te spelen.
Met de stand van 7-1 werd er weer gewisseld. Snel na de wissel scoorde Luca in de vijfde minuut. De verdediging hielt alles mooi tegen en bracht vlot de bal weer terug naar de aanval. Helaas kreeg Pallas daarna een vrije bal tegen. Deze vrije bal zag gelukkig niet en Pallas onderschepte de bal weer. Helaas werd er in de laatste minuut nog een tegen doelpunt gescoord. Met de stand van 8-2 wordt er voor de laatste keer deze wedstrijd gewisseld.
Pallas had nog een paar mooie kansen maar helaas gemist, maar met een stand van 8-2 wordt de wedstrijd beëindigd.

Gelijk na de wedstrijd van de A2 begon de wedstrijd van de A1, de wedstrijd van de A1 werd gefloten door Sebastiaan Hulshof.
De wedstrijd van de A1 was een stuk feller en moeilijker voor Pallas. Pallas had aan het begin een prachtige kans voor een doorloop bal maar deze ging er helaas niet in. Gelijk na deze kans kreeg Pallas een vrije bal, de vrije bal was alleen helaas niet raak.
Na vele spannende acties van beide kanten krijgt Pallas helaas na 13 minuten een doelpunt tegen.
Pallas/WW&F en Westergo/Spannum hadden allebei hele sterke aanvallen en waren dus zeer gewaagd aan elkaar. Eindelijk in de veertiende minuut scoort Hannah de gelijk maker. Door de stand 1-1 wordt er weer gewisseld.
De stand bleef de hele tijd gelijk, de ploegen waren heel erg aan elkaar gewaagd.
In de 22e minuut was er een korte maar krachtige time out. Na heel veel spannende acties van beide kanten maakte Westergo nog een doelpunt in de tweede minuut. Pallas ging de rust in met een achterstand van 1-2.
Na de rust pakte Pallas het tempo weer op alleen vielen er nog geen doelpunten. Pallas kreeg wel een aantal vrije ballen mee. Deze vrije ballen waren helaas mis. In de 2e helft ging de aanval wel goed bij Westergo en scoorden ze nog een keer.
We gingen nu weer wisselen met een stand van 1-3. En na een lange tijd niks scoorde Jeffrey met nog 16 minuten te gaan. Dit doelpunt zette de score op 2-3.
Pallas kreeg ook nog een strafworp mee maar deze zat helaas niet. Na nog vele spannende acties waar niks uitkwam kreeg Westergo een vrije bal die ze gelukkig niet scoorde.
Westergo scoorde nog 1 keer in de laatste minuut wat de stand op 2-4 zette. Pallas wisselde nog 1 keer voor het einde van de wedstrijd. Lyan scoort nog net voor het einde van de wedstrijd een mooie goal wat de score 3-4 maakt.
Pallas heeft misschien deze wedstrijd verloren maar ze hebben het zeker goed gedaan!

Geschreven door Julia van Rhijn (Pallas/WW&F A2)