Sterk Pallas wint van Spannum

Pallas - Korfbal in Leeuwarden

Na een prima doordeweekse bekeroverwinning tegen Thrianta in Hoogeveen stond afgelopen zaterdag Spannum op het programma.
Waar de weersomstandigheden perfect waren startte Spannum brutaal met het eerste doelpunt. Kort na deze openingstreffer was daar Tom die de gelijkmaker noteerde. Het andere aanvals vak had er ook zin en scoorde er meteen twee op een rij wat resulteerde in een 1-3 voorsprong. Na nog een tegendoelpunt van Spannum (2-3) zette het eerste team serieus aan en werden er 8 doelpunten op rij gescoord! Een time-out van Spannum liet de ze nog iets terug komen maar met een 4-11 voorsprong stonden we er halverwege de wedstrijd goed voor.

Na de rust hadden we vaak mooie lange aanvallen maar ontbrak het hier en daar aan de afronding, en waar Spannum het de eerste helft moeilijk had met afronden lukte ze dat nu wel. Na de 6-14 werden verse krachten van Pallas ingebracht. Mark en Redmar moesten de scores omhoog brengen en dat werd prima uitgevoerd. Met de tussenstanden 9-17 en 11-19 werd de wedstijd afgefloten bij 12-22. Een prima overwinning na een heerlijke korfbalweek.

Aanstaande zaterdag staat de return wedstijd tegen WWC op het programma waar iedereen uiteraard van harte welkom is!