Loading...
Wedstrijdverslagen

Aan alles komt een einde.

EKC2000 - Pallas '08

Aan alles komt een einde. Zo ook aan dit zaalseizoen waarbij we het eerste MidWeek team mogen feliciteren met het behaalde kampioenschap! Voor de selectie stond er nog één speelronde op het programma, uit bij EKC 2000 in Emmen.

EKC 2000 2 – Pallas ’08 2
Om stipt 17:45 uur begonnen beide tweede teams aan de wedstrijd, waarbij er niets mer op het spel stond. Op voorhand was het al duidelijk dat EKC 2000 als tweede, en Pallas ’08 als derde, in de poule zouden gaan eindigen. Er kon dus zonder druk gespeeld worden. Een mentaliteit die vooral het spel van Pallas ’08 ten goede kwam. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Maud, in een eerste helft waar Pallas ’08 maar moeizaam afstand kon nemen. Dit resulteerde in een 5-8 ruststand.

Devies voor de tweede helft was om er nog een paar stapjes bij op te zetten om echt los te kunnen komen. Er moest (nog) meer voor elkaar gestreden worden! Dit werd goed opgepakt door het team waardoor er al snel in de tweede helft een riante voorsprong op het scorebord stond (5-13). Deze voorsprong werd vervolgens rustig uitgebouwd naar een 10-20 eindstand. Deze uitslag is een afsluiter van een prima seizoen voor het tweede team.

EKC 2000 1 – Pallas ’08 1
Na de overwinning van het tweede team was het de beurt aan het eerste team om de punten mee terug te nemen naar Leeuwarden. Of het lag aan het feit dat dit de laatste zaalwedstrijd van die seizoen is, of dat er andere reden was; het eerste begon erg rommelig aan de wedstrijd. Het duurde een behoorlijke tijd voordat een ieder elkaar gevonden had en het eigen spel gespeeld kon worden. Ondertussen werd er door beide teams wel vrolijk gescoord wat resulteerde in een 11-15 ruststand.

Het rommelige spel van de eerste helft is in de rust, waarschijnlijk, uitvoerig besproken waardoor de organisatie in het begin van de tweede helft weer op orde was. Snel wist Pallas ’08 de voorsprong uit te breiden naar een 13-20 tussenstand. Vervolgens was ook hier de druk van de wedstrijd af en werd er weer meer relaxed gekorfbald. Dit resulteerde in een 18-27 einduitslag.

Zoals ik dit verslag begonnen ben, zal ik dit verslag ook gaan eindigen. De uitwedstrijd tegen EKC 2000 was mijn laatste officiële wedstrijd in de selectie van Pallas. Ik heb een groot aantal jaren met de huidige groep (incl. trainers en staf) mogen trainen en spelen en heb hier altijd veel plezier in gehad! Bedankt hier voor! Inmiddels is het, voor mij, tijd om de stap te maken richting het tweede MidWeek team. Zoals ik al zei; aan alles komt een einde.