Pallas’08 herstelt zich van slechte start 2020

Pallas'08 - WWC Korfbal

Sportief gezien was Pallas’08 dit kalenderjaar slecht begonnen door een dubbele nederlaag te leiden tegen TFS. Helaas was het wedstrijdverslag van deze speelronde niet goed doorgekomen maar kort samengevat had Pallas een gigantische offday. Tijd om ons te revancheren tegen een oude bekende, WWC 1 en 2.

Pallas’08 2 – WWC 2

Pallas’08 2 begon prima aan de wedstrijd en kwam na goede aanvallen op een 5-1 voorsprong. Daarna kwam er toch weer een beetje zand in de motor en kwam WWC terug in de wedstrijd. Dit kwam mede door de hangende heren van WWC, Pallas had hier een tijdje geen goed antwoord op. Waar het vorige week steeds matiger en matiger werd, kwam Pallas dit keer wel terug in de wedstrijd. De Leeuwarders stonden constant aan de goede kant van de score, maar WWC bleef telkens aan het vinkentouw hangen. Mooi moment dus om Jorrit in het veld te brengen. Met 2 doelpunten op rij besliste hij uiteindelijk de wedstrijd. Er werd afgefloten bij een 17-16 eindstand.

Pallas’08 1 – WWC 1

Pallas’08 1 was er van te voren van op de hoogte dat WWC hun team flink verjongd had en dat de spelers van de opponent zeer gretig waren op de ballijn. Beide ploegen schoten uit de startblokken, waar vorige week de doelpunten zeer schaars waren, vielen ze vandaag als rijpe appelen aan beide kanten. Iets wat resulteerde in een eerste helft die zeker de moeite waard was, spanning, strijd en zeker mooie goals waren het geval. In de tweede helft nam de ploeg onder leiding van Martin Roesink het heft iets steviger in handen, maar Pallas kon maar moeilijk los komen tegen de goed spelende tegenstander. Toch werd in het laatste deel van de tweede het verschil gemaakt, een klap die de uitploeg niet meer te boven kwam. Zeker Bernard en Redmar waren vandaag ‘on fire’, samen waren zij verantwoordelijk voor 14 doelpunten. Na een doelpuntrijke wedstrijd stond er uiteindelijk een stand van 28-23 op het scorebord.

Volgende week staan er uitwedstrijden op het programma, het 2e speelt tegen de Flamingo’s, terwijl het eerste naar DTL toe moet.