Pallas selectie sluit voorbereiding goed af

Pallas - Leeuwarden. Korfbal

Na een goede driekamp in Emmeloord, afgelopen zaterdag, inclusief de bekendmaking van de selectie en pizza, trad de selectie van Pallas woensdag avond in de laatste oefenwedstrijden aan tegenover Kv Leeuwarden.

Pallas 2 mocht de avond aftrappen. De eerste paar minuten gingen vrij stroef voor de beide ploegen.
Pas na 10 minuten kwam Pallas op een 0-2 voorsprong, maar KvL was niet uit het veld geslagen, stootte door en kwam in de 20e minuut op een 4-2 voorsprong. Na het inbrengen van onder andere Redmar kwam kwam Pallas weer terug tot een 7-6 stand.
Na de rust ging het om en om, tot driekwart in de wedstrijd. Vanaf dat moment zette Pallas aan en werd er 5 op rij gescoord, waardoor Pallas uitliep naar 10-14. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er nog wat mooie kansen gecreëerd en gescoord waardoor er een einduitslag van 12-17 op het bord stond.

Na de oefenoverwinning van het tweede team was het vlaggenschip aan de beurt.
Pallas 1 heeft alles gewonnen in de oefencampagne en kreeg nu te maken met een sterkere tegenstander. Waar de laatste ontmoeting vorig jaar november eindigde in een 13-14 overwinning voor de ploeg uit het westen van de stad, Pallas dus, begonnen ze niet goed aan de wedstrijd.
KvL 1 kwam snel op een 3-0 voorsprong en het duurde even voordat Pallas op stoom kwam. Pas na 7 minuten was daar dan eindelijk de bevrijdende goal van Tessa.
Na wat mooie aanvallen gaf de kampioen uit de 3e klasse gas en was het in no time 4-8, en met een geweldig afstandschot van Hedzer was de ruststand 6 tegen 10.
Na de rust kwam Kv Leeuwarden terug in de wedstrijd. Waar Lucas en Geanne de ploeg in de eerste minuten na rust op een comfortabele 4 verschil wisten te houden, kwam de thuisploeg uiteindelijk op één punt van Pallas.
En daar was Tessa, als een duveltje uit een doosje met de doorloopbal waardoor het verschil weer twee was. Toch kreeg KvL het voor mekaar om terug te komen tot 15-15. Het zou toch niet..
Maar daaaarrrr was ze weeeerrrr! Tessa schoot het vlaggenschip naar de 15-16 oefenoverwinning!

Leuk om te vermelden is dat de beide MidWeek teams van Pallas en KvL op dezelfde avond ook tegen elkaar oefenden. En ook hier wist Pallas er met de winst vandoor te gaan.

De oefencampagne van de selectie is tot een eind gekomen, de teams zijn gemaakt en de beslissingen zijn genomen.
Zaterdag 7 september speelt Pallas 1 thuis tegen WWC om 16:00
Maandag 9 september speelt Pallas 2 thuis in de uitgestelde wedstrijd om 20:00