Lastige bekerwedstrijd voor de A1

Pallas A1 - Korfbal

Donderdag 18 september was het tijd voor Pallas/WW&F A1 om aan te treden in de beker tegen ZKC’19 A1.

De A1 wachtte een zware wedstrijd tegen een sterke 2e klasser, maar het bleef de beker, daar waar kleintjes zich konden laten zien. Scheidsrechter Peter de Boer floot stipt 19:30 in voor de wedstrijd. En binnen een minuut scoorde ZKC al de 0-1.
Maar Pallas/WW&F liet zich niet uit het veld slaan, niet veel later maakten Hannah en Jeffrey een mooie combinatie waaruit Hannah een strafworp versierde, deze ging er feilloos in.
Pallas had moeite met aanvallen, veel lastige ballen en te moeilijk willen spelen. ZKC daarentegen mocht veel aanvallen, maar konden de korf maar moeilijk vinden. Na ongeveer 10 minuten wist Elise haar tegenstander geweldig te blokken waarna de maat vol was en de coach van ZKC een time-out aan vroeg, een teken dat Pallas het goed deed.

Maar helaas na zo’n 12 minuten scoorde ZKC dan toch de 1-2. ZKC bleef maar aanvallen, toch wisten onze A’s het goed dicht te houden, pas 1 minuut voor de rust vond ZKC de korf weer en bepaalde ruststand op 1-3.

Na de rust veranderde het spelbeeld, Pallas kon meer en langer aanvallen en ZKC werd slordiger in de passing. Wat de eerste minuten na rust ook in de lucht hing gebeurde ook, Elise maakte een mooie schijnbeweging en maakt het met een ‘onehander’ af.
Helaas wist ZKC heel snel weer op 2 punten voorsprong te komen, en halverwege de 2e helft ook op 2-5.
Maar daarna, waar het in de eerste helft al lukte in combinatie met Jeffrey had Hannah nu de combinatie met Luca waaruit ze de 3-5 scoorde. Vier minuten voor het einde scoorde Jeffrey een heerlijk uitgespeelde doorloop bal en bepaalde daarmee de eindstand op 4-6.

Helaas gaat Pallas/WW&F A1 niet door in de beker, maar heeft wel laten zien haar huid duur te kunnen verkopen.