Pallas A1 wint met overtuiging in Grou

Pallas A1 - Korfbal

Op zaterdagochtend 28 september speelde de A1 van Pallas een uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân A3. Dit was de derde competitiewedstrijd voor het team en begon al om 11:00 in Grou.

Na goed warmgelopen en ingeschoten te hebben (en uiteraard even gescholen te hebben in de kleedkamer voor het heerlijke weer, terwijl de coaches hun motiverende praatje hielden) begon de wedstrijd. Al na een minuut werd er in de aanval een mooie doorloopbal gemaakt door Allard met een assist van Elise. Niet lang daarna schoot Jeffrey de tweede bal raak. Vlak na de wissel van helft voor beide teams, kreeg Pallas een schot tegen, waardoor de stand 1-2 werd. Gelukkig volgde hierna al snel twee mooie doorloopballen gescoord door Lyan en Jeffrey. Niet lang hierna maakte Hannah een korte kans achter de korf en schoot ook Evelien twee ballen raak. Voor de rust vielen er nog vijf doelpunten voor Pallas, gemaakt door Hannah, Jeffrey, Lyan, Evelien en Allard.

Na de rust liep de aanval in eerst instantie wat moeizamer, maar uiteindelijk scoorde Lyan de 1-13. Hierna volgde een doorloopbal van Jeffrey en een schot van Hannah. Tot slot maakte Lyan de laatste twee doelpunten. De wedstrijd eindigde met 1-17 als eindstand. Een overtuigende winst van Pallas dus. Ik denk dat we als team zeker tevreden mogen terugkijken op deze doelpuntrijke wedstrijd. Op naar de volgende!