AVO te sterk voor goed spelend Pallas

AVO - Pallas - Korfbal

Afgelopen dinsdag mocht selectie afreizen naar het altijd gezellige Assen! In de 2e ronde van de Jan Mulder beker stond AVO op het programma dat uitkomt in de overgangsklasse. Een fantastische uitdaging en vooral een leuke wedstrijd om ervaring op te doen. Met veel publiek waaronder ook pallassupporters zowel fysiek als via de livestream ging de wedstrijd van start.

AVO startte direct met een ontzettend hoog baltempo. De scherpte in de afronding ontbrak echter nog. Aanpoten geblazen! Pallas gaf daarin volle druk maar kon niet voorkomen dat er na 10 minuten een 3-1 tussenstand op het scorebord stond. Met goede aanvallen vanuit Leeuwarder kant, en iets meer rust in het eigen spel, ging Pallas goed mee wat resulteerde in een 12-7 ruststand.

Na de rust probeerde we zelf iets meer rebounds te winnen en die van AVO wat te verstoren waardoor ze iets minder vaak konden herhalen. Ook bleven we goed verdedigen waardoor we met kleine stapjes dichterbij kwamen. Met een mooi reeks aan doelpunten stond de stand halverwege op 13-11. AVO had daarin af en toe wat pech met de afronding en Pallas was daarin zeer effectief met 5 doelpunten op rij. Helaas kwam het aanvalsvak hierna moeizaam tot scoren en was het AVO dat het gat van de korf vanaf dit moment wel weer goed kon vinden en zo uitliep naar 16-12. Pallas bleef strijden maar scoorde helaas in de slotfase nog maar één doelpunt. De thuisclub wist nog 5 keer het gat van de de korf te vinden waardoor er een einduitslag van 21-13 op het bord stond.

Iets geflatteerd maar we hebben gestreden en onszelf mooi gepresenteerd! Na de complimenten van AVO reisden we af naar Leeuwarden waar aanstaande zaterdag de laatste uitwedstrijd op het programma staat tegen Spannum! Tot dan en alle supporters en livestreamvolgers BEDANKT!