Drachten A2 – Pallas/WW&F A1&A2

Afgelopen zaterdag mochten de A’s hun eerste wedstrijd in de Pallas/WW&F combinatie spelen tegen Kv Drachten A2. Het zonnetje scheen en door een lekker windje maakte het aangenaam korfbalweer.

Vooraf was al gezegd dat het een moeilijke tegenstander zou zijn, maar de zinnen waren gezet op een leuke en gezellige oefenwedstrijd.
De wedstrijd begon stroef, ondanks de snelle 1-0 van Drachten wisten beide ploegen maar moeilijk de korf te vinden, het duurde even voordat de ploegen los kwamen.
Na een mooi uitgespeelde aanval gooide Hannah een doorloopbal vanuit de ruimte mooi door het mandje. Drachten kwam echter al snel met het antwoord en kon daarna door trekken tot een 4-1 voorsprong.
Na de 4-1 konden de A’s van Pallas/WW&F de boel goed dicht houden, er werd gewerkt voor elkaar en er vonden mooie aanvallen plaats.
Na een mooie lange en bovendien goed opgezette aanval schoot Allard de bal er in waardoor we weer terug kwamen tot 4-2, dit ook tot luid gejuich van de selectie van Pallas die ook aanwezig waren voor hun trainingsweekend.
Twee snelle goals van Drachten bepaalden de ruststand op 6-2.

Na de rust zette Drachten nog een tandje bij en liepen ze uit tot 9-2.
Met een goed uitgespeelde aanval verdiende Elise na 10 minuten in de 2e helft een strafworp die ze rustig en beheerst door de korf gooide.
Drachten wachtte niet en kwam binnen de minuut weer met een antwoord, hierdoor was het 10-3.
Net als in de eerste helft zocht Pallas/WW&F de kansen vanuit het schot, en ook net als in de eerste helft kwam er weer een mooie aanval waardoor Allard vrijgespeeld werd en de bal er mooi in mikte.
Niet veel later schoot Luca de bal hoog over en werd hij mooi doorgespeeld naar Fardau die de bal geweldig afmaakte, de coaches waren blij om te zien dat trainen loont en zo stond de 10-5 op het bord.
Drachten gaf na minuten lang geen goal gemaakt te hebben weer gas bij en scoorde 5x achter mekaar waardoor het 15-5 werd.
Met nog een mooie afgevangen bal legde Hannah de 15-6 als eindstand vast.

Een mooie, gezellige en bovendien leerzame oefenwedstrijd tegen Drachten A2.