Alles of niets!

De selectie van Pallas mocht na het vier punten weekend vorige week tegen DTG, ditmaal aantreden tegen It Fean uit Surhuisterveen. Waar de beide tweede teams uitgespeeld waren stond er voor Pallas 1 nog wat op het spel. Mocht Sparta (Ze) of Kinea/Udiros verliezen was Pallas gepromoveerd.

We begonnen met Pallas 2, de winnaar zou nummer 3 van de competitie worden en dat staat toch wat beter dan nummer 4 ;-). Na wat huiverige 1e minuten kwam Pallas in de 3e minuut op voorsprong door een mooi afstandsschot van Mitchell. En na voor het gevoel een eeuwigheid scoorde Menno na pas 8 minuten de 2-0, toen was Pallas los. Met Daan voor de 3-0 en Menno voor de 4-1 leek Pallas er van door te zijn, maar niets is minder waar. Met tussen door nog een goeie vrije bal van Mark kwam It Fean terug tot 5-5. Na de mooie schot-goals van Anna en Anne mocht Daan met zijn mooi versierde stip te ruststand bepalen op 9-7.

Na de rust hoefden we niet lang te wachten op een goal, helaas viel deze wel aan de andere kant en was het 9-8. Mitchell mocht met ‘alweer’ een mooi versierde stip de 10-8 er in gooien, It Fean kwam weer terug tot 10-10 en vanaf dat moment vielen er even niet zo goals. Wel kansen maar geen goals.
En net toen Pallas een inkakker leek te hebben gooide Mitchell, tot ook zijn eigen opluchting’ zijn 3e er in.
Niet lang daarna kwam Martin er in voor Mitchell en begon het schotenverstijf van Martin de Jong.
3 van de 4 volgende goals waren van Martin, na de 18-16 van Johannes was de wedstrijd afgelopen en wint Pallas 2 de laatste zaalwedstrijd!

Toen mocht Pallas 1 aantreden voor de wedstrijd tegen It Fean 1. De 1e wedstrijd in Surhuisterveen werd al gewonnen en zoals al gezegd moest Pallas winnen om überhaupt nog kans te maken op promotie.

Later dan gehoopt floot scheidsrechter Kees de Vries in voor de wedstrijd. Het duurde en het duurde maar voor er eindelijk een goal werd gescoord, en toen een heerlijke doorloopbal van Wieteke die de stand op 1-0 bracht. Na de goals van Lucas en Marije was de stand 3-1, waarna Carolien met haar stip voor de 4-1 zorgde en Pallas lucht gaf. Maar Pallas kreeg het even moeilijk, 4-1 werd snel 4-4, de goals van Redmar en Carolien brachten de stand vervolgens weer op 6-4. De strafworp van Tessa en de heerlijke doorloopbal van Carolien brachten de stand op 8-5. Met de schoten van Wieteke en Lucas en de twee goals achter elkaar van Geanne die net in het veld stond voor Carolien had Pallas een comfortabele 12-6 voorsprong. Lucas bepaalde de ruststand op 13-6.

Na de rust stond It Fean binnen de kortste keren weer op 13-10, maar door de goals van Geanne en Marije liep Pallas uit tot 18-13. Nadat It Fean even terug kwam liep Pallas weer uit door de schoten van Lucas, Sil en Wieteke. Met hun kleine kans en schot gooiden Tessa en Sil de wedstrijd in het slot en bepaalden de eindstand op 24-20.

Al voor de wedstrijd begon wisten we dat Sparta had gewonnen en toen was er nog maar één mogelijkheid, Kinea/Udiros moest verliezen. Na enige tijd wachten kregen we het nieuws uit Nieuwehorne dat Kinea/Udiros had gewonnen van Emmeloord, dat betekende dat Pallas 1 niet promoveerde naar de 1e klasse.

Overall een goed resultaat van het zaalseizoen waarin Pallas 1 met de doelstelling ‘handhaven’ mocht strijden om promotie. Pallas 2 is net als Pallas 1 als 3e geëindigd.

Pallas 1 en 2 spelen maandag 25 maart hun eerste veld oefenwedstrijden tegen Joure vanaf 20:00 op ons eigen complex. Hoop dat we jullie allemaal dan zien!