Pallas-Wêz Warber en Fluch B2 start het seizoen

LKV Pallas'08 - Korfbal in Leeuwarden

Helaas werd de eerste zaterdag van het seizoen de wedstrijd naar aanleiding van een dorpsfeest verplaats en zodoende mocht de B2 de tweede week van het seizoen direct 2 wedstrijden er tegen aan. Op mandag 9 september in de vroege avond werd Deinum bij het Pallas veld in Nijlân opgewacht. Normaal zijn de wedstijden op het Wêz Warber en Fluch in Goutum maar vanwege Kaatsen werd deze eerste wedstrijd bij Pallas gespeeld.
Deinum kwam sterk uit de startblokken en wist de score snel naar zich toe te trekken. De B2 is een nieuw team met een mix van Wêz Warber en Fluch en Pallas spelers die nog aan elkaar moesten wennen maar ondanks dit wist ook de B2 de korf met een mooi paar doelpuntjes te vinden. Met een ruststand van 3-6 was er de tweede helft nog veel om voor te spelen. De B2 ging er deze tweede helft volledig tegen aan en wist deze helft gelijk te spelen. Met een eind stand van 6-9 was het een verlies voor de B2 maar een wedstrijd waar trots op mag worden terug gekeken,
De zaterdag daarna, 14 september, stond de eerste uitwedstrijd op de planning. Naar KV Leeuwarden, dus ver hoefde er niet gereisd te worden. KVL stond stevig in hun schoenen en waren moeilijk voorbij te spelen. De B2 wist ook hier en daar een kansje te verzilveren maar kreeg helaas soms door snijden en verdedigt de 0 niet officieel van het bord.
Ook bij deze pot besloot de B2 om daar de tweede helft een eind aan te maken. Direct naar de eerste helft werd er een prachtig doelpunt verzilverd en mocht de B2 die vervelende 0 weg sturen. Er waren nog meer kansen die helaas de binnenkant van de korf net niet konden bereiken maar door goed verdedig werk van de B2 wist ook KVL veel minder te scoren. Aan het eind stond er 11-1 op het scorebord. Ondanks deze eindstand was de B2 fanatiek en hard aan het doorspelen tot en met de laatste minuut.