Verlies en winst op mooie korfbaldag.

Pallas '08 2 - V&V 2

Afgelopen zaterdag speelden de selecties van Pallas ’08 en V&V tegen elkaar in Leeuwarden. De korfbalomstandigheden waren goed, het was droog en qua temperatuur was het ook aangenaam om te spelen. Voor de tweede teams van beide verenigingen was het een erg belangrijk wedstrijd in de strijd tegen degradatie. V&V startte daardoor ook in een andere formatie dan voor de zaal. Een aantal spelers die normaliter in het eerste spelen bij de Garipers speelden nu in het tweede team.

Pallas ’08 2 – V&V 2
De wedstrijd startte om 2 uur onder leiding van de heer Bekkema. Pallas had het direct moeilijk met de hoge druk van de tegenstander. Zelf wist V&V al wel snel de korf te vinden. Irene deed nog wat terug maar na een dikke 10 minuten keek Pallas tegen een 1-5 achterstand aan. Voor coaches Anne-Fré en Gerben een reden om Marijn en Redmar al vroeg te laten warmlopen en in het veld te brengen. Pallas begon hierdoor iets beter te spelen en creëerde makkelijker de goede kans. De groenhemden bleven de bovenliggende partij en gingen daardoor ook met een 7-13 voorsprong richting de kleedkamer.

In de tweede helft stond er een ander Pallas in het veld. Er werd meer gestreden voor de ballen en de kansen werden beter afgerond. Met name Marten, Irene en Redmar hadden het vandaag op de heupen. Een goede tweede helft was net niet voldoende om uiteindelijk aan het langste eind te trekken waardoor V&V er uiteindelijk met de belangrijke 2 punten vandoor ging. Eindstand was: 15-18.

Pallas ’08 1 – V&V 1
Pallas 1 wist van te voren niet goed waar zij zich op konden voorbereiden aangezien een aantal spelers uit het eerste van V&V al bij het tweede waren gestart. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat er van de groen witte vechtmachine van vorige keer weinig over was. Pallas nam direct het initiatief en kwam via goed uitgespeelde aanvallen op een 6-0 voorsprong, Pallas kreeg nog wel 2 tegentreffers, maar dat bracht de Leeuwarders niet van de wijs. De rest van de eerste helft bleef Pallas collectief goed verdedigen en ontstond een ruime voorsprong van 12-2. De wedstrijd was gespeeld en zaak was voor Pallas om goed te blijven spelen in de tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft wisten de bezoekers weer 2 treffers te maken maar net zoals in de eerste helft rechtte Pallas de rug en liep het alleen maar verder uit op de tegenstander. Zeker José schoot vandaag met scherp en maakte er uiteindelijk 7. Slangenmens Tom Verhoef wist de bal op wonderbaarlijke wijze telkens bij een ploeggenoot te krijgen, hierdoor kon hij zelfs op applaus rekenen van de tegenpartij. Ook bij het eerste mochten Marijn en Redmar hun opwachting maken en ze wisten ook hier hun doelpuntjes mee te pikken. Mark zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord en daardoor stonden alle spelers op het scoreformulier. Pallas ’08 won uiteindelijk met 23-6.

Pallas '08 - V&V

Pallas ’08 2 speelt volgende week een zeer lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen 3. Ook voor Pallas ’08 1, uit bij Rood-Wit 1, staat er een kraker op het programma in de strijd om de tweede plaats.