Pallas ’08 neemt 3 punten mee bij het altijd lastige Flamingo’s

Flamingo’s - Pallas '08

Zaterdag 18 mei mochten de senioren 1 en 2 naar het zonnige Buitenpost om aan te treden tegen de selectie van Flamingo’s.

Flamingo’s 1 – Pallas ’08 1
Om half 4 mocht Pallas ’08 1 beginnen tegen Flamingo’s 1. Voorafgaand de wedstrijd stonden beide ploegen gelijk in punten op de ranglijst. De vorige ontmoeting eindigde in 16-13 in het voordeel van Pallas ’08. Vandaag zou een belangrijke wedstrijd zijn om nog voor de 2e plek te gaan in de 3e klasse! Na 10 minuten spelen stond er een kleine voorsprong van 2-5 op het scorebord, door doelpunten van Jelmer, Bernard, Mark en Carolien van S. Daarna zette Pallas door en werd het 5-10. Echter in de laatste 10 minuten van de 1e helft gaven de Flamingo’s nog even flink (tegen)gas. Pallas ’08 ging met een magere voorsprong van 9-10 de rust in.

Na rust scoorde Flamingo’s meteen de gelijkmaker. Hierna zette Pallas ’08 wederom aan en schoten Mark, Jelmer en Carolien van S. het eerste naar een voorsprong van 10-14. De Flamingo’s gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen weer terug tot 13-14. Vervolgens werd er om en om gescoord wat een tussenstand van 17-19 opleverde door goals van de ingevallen Marten, Tom, José en Jelmer. Met nog een paar minuten op de klok scoorde Jelmer de 17-20 wat de beslissing van de wedstrijd betekende. Pallas speelde daarna de wedstrijd rustig uit. Einduitslag 19-21. Door deze eindstand blijft Pallas samen met Rood-Wit op een gedeelde 2e plaats staan!

Flamingo’s 2 – Pallas ’08 2

Na een mooie winstpartij van het eerste mochten de spelers van het tweede aan de bak. De vorige wedstrijd tegen Flamingo’s werd er met 11-14 verloren. In strijd tegen degradatie kunnen de punten goed gebruikt worden! Omdat er bij de dames wat afwezigen waren, deed good-old Akkelien mee. Voor Zoë was het een bijzondere wedstrijd omdat zij als ex-Flamingo’er alles weet van die club.

De start was rommelig, met veel fouten aan beide kanten. Na een kwartier stond er een 5-4 achterstand op het scorebord. Daarna maakte Flamingo’s een gaatje van 3 punten. Maar door doelpunten van Thomas, Joël en Redmar kwam er toch nog een 8-7 als ruststand op het scorebord te staan.

Na de rust kwam Pallas snel tot de 8-8 en was ook Martin in het veld gebracht. Er werd gestreden voor elke bal. Ook in deze wedstrijd ging het een tijd gelijk op en werd er gescoord door Zoë, Redmar en Martin. Flamingo’s pakte toch een voorsprong van 2 punten bij 13-11. Later werden ook Marijn, Marten en Tessa nog in de lijnen gebracht om doelpunten te forceren en wat zeker een goede keuze bleek! Door een slimme strafworp uitgelokt door Marijn, gescoord door Martin en een doorloopbal van Zoë was het weer gelijk! 13-13. Daarna had Flamingo’s steeds het voordeel van de voorsprong. In de laatste minuten scoorde Marten de belangrijke voorsprong van 15-16. Maar helaas ging Flamingo’s er nog vol voor en scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut.
Einduitslag 16-16, een zwaarbevochten gelijkspel. Pallas ’08 2 staat op dit moment op een gedeelde 6e plaats samen met Vlug & Vaardig 2. Wat volgende week ook onze tegenstander zal zijn.

Wees volgende week zaterdag 25 mei welkom op sportpark Nylan waar de selectie aantreedt tegen de selectie van Vlug & Vaardig 1 en 2 uit Garyp!
Om begint 14:00 Pallas ’08 2 en daarna om 15:30 Pallas ’08 1.