Pallas ’08 vs. KV Ritola & CKV Achilles

Pallas '08 - KV Ritola

Na het 0 punten weekend van vorige week, trad de selectie van LKV Pallas ’08 dit weekend aan tegen KV Ritola 3 uit Zuidlaren en tegen CKV Achilles uit Almelo.

Pallas ’08 2 – KV Ritola 3
Om 14:00 startte de wedstrijd van het tweede team onder leiding van scheidsrechter Lodewijk Hut. De vorige wedstrijd had Ritola met 25-9 behoorlijk ruim gewonnen en daardoor wist het tweede team dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. De wedstrijd begon goed voor het tweede, want het eerste schot dat omhoog ging, was direct raak. Na een gelijk opgaand begin, begon KV Ritola uit te lopen naar een 3-7 voorsprong. Ondertussen had het tweede het lastig met de lengte van de mannen bij Ritola. Ritola kon hierdoor veel herhalen en Pallas had veel één schots aanvallen. Pallas kwam vlak voor rust knap terug met mooi uitgespeelde kansen tot een 6-7 ruststand. Na de rust ging het tot de stand van 10-10 gelijk op. Dit was helaas het moment dat Ritola begon uit te lopen naar een 12-15 eindstand.

Pallas ’08 1 – CKV Achilles 1
Na de wedstrijd van het tweede mocht het eerste beginnen tegen Achilles. Na 10 seconde was het al raak door een mooie uitstarter van Jelmer van der Veer. De 2-0 lag er vervolgens ook al snel in door José Waldus. Het verdedigingsvak van Pallas had helaas de gehele wedstrijd ondanks mooie aanvallen moeite met het vinden van de binnenkant van de korf. Hierdoor kon Achilles terug komen tot de gelijke stand van 2-2. Via opnieuw doelpunten van Jelmer en Jose en ook doelpunten vanuit het verdedigingsvak liep LKV pallas uit naar een 8-3 ruststand. De verdediging was onder controle, er werd goed druk gegeven op de mannen van Achilles die de doelpunten hadden moeten maken. Na rust bleef het maken van doelpunten lastig voor het eerste. In de eerste tien minuten na rust scoorde Pallas 4 maal en de tegenstander 3 maal. Hierna was er een doelpuntenleegte van ruim een kwartier. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er toch nog twee keer gescoord waardoor de eindstand op 14-6 uitkwam.

Volgende week reist de selectie van LKV Pallas ’08 af naar Buitenpost om het tegen de Flamingo’s op te nemen. Voor beide teams is het belangrijk om de punten mee terug te nemen naar Leeuwarden!