Wedstrijdverslagen

Pallas ’08 schiet tekort in Elburg.

LKV Pallas '08 - Korfbal

Na een zeer lange aanloopperiode mocht Pallas op 4 mei dan eindelijk weer los op het veld. Met het voorspelde weer speelden we liever nog een zaalwedstrijd maar we moesten het er maar mee doen. Pallas startte in een iets andere opstelling omdat Sanne een ‘9 maanden durende speciale buik blessure’ heeft. Sanne wordt, op het veld, vervangen door Leonie. Van tevoren wisten de blauwhemden dat het een lastige middag ging worden. In de heenwedstrijd werd er gewonnen maar zagen we al wel dat Elburg over een goede selectie beschikt.

De Leeuwarders begonnen goed aan de wedstrijd, via José en Mark kwamen ze op een 0-2 voorsprong. Mede doordat ze lang konden aanvallen omdat het vak van Tom de schutters van Elburg goed in bedwang hielden. In de eerste helft wist Pallas de goede kansen te zoeken en stond telkens aan de goede kant van de score. Er werd uiteindelijk gerust met een 7-10 stand.

In de tweede helft kreeg Pallas een aantal kansen om het verschil naar 4 te brengen, helaas viel het doelpunt niet. Door tactisch goede wissels door te voeren kwam Elburg in de tweede helft beter in hun spel en wist Pallas steeds minder het gat van de korf te vinden. Het werd gelijk en wat je voelde aankomen gebeurde ook, Elburg kwam op voorsprong en liep langzaam weg. In een sportief en attractieve wedstrijd bleek Elburg uiteindelijk te sterk en gaat de ploeg uit Elburg hard richting het kampioenschap.

Eindstand: 19-16.

Volgende week moet Pallas alles op alles zetten om de punten weer in de tas te stoppen. Pallas speelt dan thuis tegen Achilles. Het tweede speelt om 14.00 en het eerste om 15.30. Kom ons allen aanmoedigen!