Loading...
Nieuws

1600 keer-Koning van de beslissing!

Woensdag 2 oktober jl. was er een ongelooflijk jubileum op het veld bij LKV Pallas’08. Geert Keuning floot daar zijn 1600ste officiële bondswedstrijd. Het werd voor zijn dochter afgelopen zomer duidelijk dat dit jubileum eraan zat te komen en zo werden het bestuur van LKV Pallas’08 (de vereniging waar Geert lid van is) en de KNKV op de hoogte gebracht van dit bijzondere jubileum. En uiteraard mag een dergelijk feit niet onopgemerkt blijven.

De jubilaris heeft een achtergrond van archiveren en bijhouden van allerlei zaken. Zo verscheen vorig jaar het boek “100 jaar korfbal in Friesland” van zijn hand. Na een bloemetje en woord van dank van de voorzitter van Pallas, het aannemen van de bloemen en een uitgebreide speech van dhr. Reint Oostra van de KNKV en het applaus van zowel de spelers van Pallas als tegenstander De Granaet startte Geert de wedstrijd met de belangrijke woorden: “we gaan los”.

Ruim 50 jaar geleden floot Geert zijn eerste officiële korfbalwedstrijd, Trynwalden – Burgum, uitslag 15-1. Uiteraard ging er veel mis, maar de reactie op het commentaar op zijn leiding is hem altijd bijgebleven: “och, laat dat commentaar maar; hij moet het nog leren”. En zo was het natuurlijk ook.

Bijgeleerd heeft Geert zeker en hij leidde afgelopen woensdag zijn 1600e wedstrijd dan ook door niet op te vallen. Gelukkig valt een dergelijk jubileum wel op!! We zijn als LKV Pallas’08 er trots op dat ons lid dit jubileum mag meemaken en hopen dat Geert nog lang de Keuning van de beslissing blijft!

Deel dit bericht
Uitgelicht: