Loading...
Nieuws

Bert de Vries en Grietje Brinkman benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de op 5 november 2019 gehouden ledenvergadering zijn Bert de Vries en Grietje Brinkman benoemd tot Lid van Verdienste van Pallas’08. Zij kregen van voorzitter Peter Visbeek beide de bijbehorende oorkonde en een groot boeket bloemen overhandigd. In zijn toespraak stond hij stil bij de lange staat van dienst van beide leden, eerst bij Friso en later bij Pallas’08.

Nestor Bert de Vries (85) heeft in de jaren 70 en 80 aspiranten bij Friso, de voorloper van Pallas’08, getraind en begeleid. Hij is lange tijd actief geweest bij alles wat met de accommodatie te maken had, is nauw betrokken geweest bij de jaarlijkse uitjes van de ‘tafeltennisclub’ in de jaren 90 en heeft in 1996 het initiatief genomen tot de jeu-de-boules competitie. Bovendien was en is Bert samen met Annie regelmatig present bij activiteiten binnen de vereniging: als deelnemer of als toeschouwer. Kortom: een graag geziene persoon binnen onze korfbalfamilie. Kortgeleden heeft hij een punt gezet achter het organiseren van de jeu-de-boule competitie en besloten het wat rustiger aan te doen. Bert is zijn actieve korfbal carrière in 1948 begonnen bij Forward in Steggerda.

Na 21 jaar heeft Grietje Brinkman (62) in augustus van dit jaar besloten te stoppen met haar redactiewerk, eerst voor de Friso Flitsen en na de fusie voor de Pallas Post. Daarnaast heeft zij zich rond de eeuwwisseling heel wat seizoenen verdienstelijk gemaakt met het trainen en begeleiden van pupillen en het voeren van het wedstrijdsecretariaat. In 2012 komt ‘na een lange staat van dienst’ een eind aan haar activiteiten binnen de Kantinecommissie. In de afgelopen jaren heeft Grietje bovendien regelmatig de helpende hand geboden bij uiteenlopende nevenactiviteiten. Grietje is in 1972 spelend lid geworden van Friso. Na een onderbreking van acht jaar, pakt ze in 1987 de draad weer op. In 2014 stopt ze definitief met korfballen.

Deel dit bericht
Uitgelicht: