De selectie van Pallas ’08 wint en verliest de tweede speelronde van 2019.

Afgelopen zaterdag werden de wedstrijden Elko 1 – Pallas ’08 1 en Elko 2 – Pallas ’08 2 in Elim gespeeld, met het doel om alle punten mee naar huis te nemen. Helaas verliep de dag iets anders dan gepland…

Elko 1 – Pallas ’08 1
Het eerste van Pallas begon de wedstrijd met een achterstand die Bernard Van Althuis al binnen 14 seconden wee wist recht te trekken (1-1). De dames en heren uit Elim waren erg fel. Te fel zelfs waardoor er al in de derde minuut een gele kaart werd uitgedeeld door de scheidsrechter. Dit bracht de spelers van Elko helaas niet van hun a propos qua scorend vermogen, want het team wist op een 6-3 voorsprong te komen. De Leeuwarders knokten figuurlijk terug en kwamen, voordat de 1e helft eindigde, op een mooie 8-11 voorsprong door doelpunten van Jelmer, Mark, Bernard, Carolien en Carolien.
Ook de tweede helft begon Pallas sterk met het eerste doelpunt. Pallas speelde goed en bleef koelbloedig tegenover de tegenstander uit Drenthe. Pallas blijft dan ook keurig op voorsprong, maar langzaam aan kwam Elim dichterbij: 16-16. Het wordt erg spannend maar weer zet Pallas een keer aan en komt 20-22 voor te staan. Met nog vier minuten te spelen is Pallas beheerst op zoek naar nog een extra doelpunt dat deze deze middag helaas niet heeft mogen vallen. Elko wist helaas met drie goede afstandsschoten in de 59e ,60e en 61e minuut het gat van de korf wel te vinden en houdt hierdoor de punten in eigen huis… Pallas was in geen enkel opzicht kansloos en gaat zeker een goede kans maken op de winst bij de return op 23 maart in de Cammingahal.

Elko 2 – Pallas ’08 2
Nu is het de beurt om de krachten van de Elko 2 en Pallas 2 te meten in de wedstrijd die direct na de voorgaande wedstrijd gespeeld werd. In de aanval begonnen Jorrit, Thomas, Irene en Leonie en in de verdediging Sebastiaan, Marten, Anne en Maud. Pallas 2 begon met een vliegende start en stond al snel voor met één tegen vijf doelpunten. Elko gaf zich niet gewonnen en bracht de stand terug naar 5-6. Pallas had in deze fase van de wedstrijd moeite om te scoren en om de doelpunten reeks van Elko te onderbreken. De trainers; Gerben en Anne-Fré gaven bij scheidsrechter aan dat het tijd was voor een time-out. Daarop volgend scoorde Marten, die wederom een zeer sterke wedstrijd speelde, snel het zevende doelpunt voor Pallas. Leonie en Irene konden ook het gat van de korf vinden en zetten de ruststand op 5-9.
Waar het gat van de korf in de eerste helft lastig gevonden werd, werd deze in de tweede helft veelvuldig gevonden. Zo waren met name Marten, Jorrit en Sebastiaan meerdere malen trefzeker. Doordat Elko in de verdediging slordiger werd, en Pallas dit goed uitspeelde, mocht Marten in drie minuten drie kleine kansjes nemen: drie keer raak! Dit was het moment dat de coach van Elko besloot drie heren die vandaag ook voor Elko 1 speelden nogmaals in te zetten om de schade bij het tweede te beperken. Waarschijnlijk hadden zij hun kruit al verschoten, want Pallas 2 won de wedstrijd eenvoudig met 12– 23!

Volgende week speelt Pallas thuis tegen EKC 2000 en is vast beraden geen punten weg te geven.