Gelijk opgaande strijd tegen De Hoeve

Afgelopen zaterdag was het voor de selectie een iets andere zaterdag als normaal gesproken. Het eerste was vrij, waardoor alleen het tweede in actie kwam. De (onbekende) tegenstander van die middag was De Hoeve / Due Amici Fitness 3 uit het gelijknamige plaatsje De Hoeve.

Tijdens het warmlopen viel het iedereen al op. De gasten beschikken over flink wat reboundkracht over zowel de heren als de dames, gezien de lengte van nagenoeg het hele team. Desondanks dit lengte voordeel schoot Pallas letterlijk uit de startblokken. Binnen no-time stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord door doelpunten van Irene (onthoud die naam), Rixt en Sanne. Waarschijnlijk deed deze start de gasten wakker schudden want net zo snel als dat Pallas op voorsprong stond, stond het met 3-4 achter. Vanaf dit moment was het een gelijk opgaande strijd waarbij de doelpunten over en weer vielen. Toch wist Pallas in de eerste helft niet meer aan de positieve kant van de score uit te komen en werd er gerust met een 8-10 tussenstand.

Dat er vandaag gewonnen kon worden was duidelijk en dit werd in de rust ook nog maar eens benadrukt. Belangrijk was wel dat er meer vechtlust op de mat gebracht moest wordt worden. Overtuiging was het sleutelwoord van de coaches. Na de rust zagen we een kopie van de start van de wedstrijd. De 8-10 achterstand werd omgezet in een 11-10 voorsprong. En ook vanaf dit moment vielen de doelpunten om en om. Er was echter een groot verschil ten opzichte van de eerste helft; Pallas bleef nu continu aan de juiste kant van de score. Toch gaven de gasten niet op en bleef het een zeer spannende wedstrijd. Pas vanaf de 16-15 was het verzet gebroken en kon er uitgelopen worden tot een “comfortabele” 19-15 overwinning! En ooh ja. Die Irene, waar we het in het begin van dit verslag over hadden, die wist er uiteindelijk 5 in te leggen en was dus zeer belangrijk voor deze overwinning! En ook niet geheel onbelangrijk. Door deze overwinning is de eerste plek in de competitie ingenomen.