Selectie Pallas start goed aan het nieuwe seizoen

Sparta - Pallas

Zaterdag 8 september begon dan eindelijk het nieuwe korfbalseizoen! Een lastig veldprogramma voor zowel het eerste als het tweede. Pallas 1 zit bij een aantal degradanten uit de tweede klasse in de poule en Pallas 2 is na het kampioenschap van vorig seizoen gepromoveerd naar de reserve 2e klasse. In de eerste speelronde stond de uitwedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen op het programma. Daar trof Pallas een oude bekende. Anne-Durk Lootsma (voormalig trainer van Pallas) staat daar tegenwoordig aan het roer.

Sparta 1 – Pallas 1

Om half 4 beet Pallas 1 het spits af. Sparta wist in hun eerste aanval direct een doelpunt te maken. Niet veel later maakten ze ook al een 2e treffer. Pallas kon nog wel antwoorden met een tegentreffer maar speelde een erg slechte eerste helft. Het ene vak speelde te rommelig en had moeite om elkaar te vinden. Terwijl het andere vak wel kansen kreeg maar juist het gat van de korf niet wist te vinden. Het resulteerde in een beschamende 8-3 ruststand.

Na een aantal goede tactische aanwijzingen begon Pallas aan de tweede helft. Er werd door de Leeuwarders snel 2x gescoord na rust. Kon het nog? De hoop was in ieder geval een beetje terug. Sparta scoorde ook nog 2 maal maar daarna had Pallas verdedigend de zaken goed op orde. Pallas kwam steeds dichter en dichterbij. Bij een 10-8 tussenstand kwam een getergde Redmar het veld in. Met zijn eerste balcontact maakte hij de absolute aansluitingstreffer. Vervolgens maakte Mark zijn 4e van de middag en stond het prompt gelijk. Het vertrouwen op een goede afloop groeide bij Pallas, terwijl dat van Sparta naar onder het nulpunt daalde. Jelmer zette Pallas voor het eerst op voorsprong maar Sparta wist nog 1 maal de stand gelijk te trekker. Vervolgens maakte Redmar zijn 2e en besliste Carolien Ellens de wedstrijd met een uitstekende doorloopbal. Als kers op de taart scoorde José nog een vrije bal. De scheidsrechter floot voor het laatst bij een 11-14 eindstand.

Sparta 2 – Pallas 2

Niet lang na het laatste fluitsignaal bij de eerste teams klonk het beginsignaal bij de tweede teams van beide verenigingen. Bij Pallas 2 staat er een andere coach voor de groep, Gerben Zijlstra zet daar dit seizoen de lijnen uit. Hij zette de teruggekeerde Joël Slinkman in de basis.
Het wordt zaak voor Pallas dat alle spelers beter aan een wedstrijd beginnen want net als het eerste speelde ook het tweede een erg moeizame eerste helft. Bij een stand van 5-5 gingen de spelers aan de thee.

Ik weet niet wat er precies in de thee zat maar een fel en strijdbaar tweede stapte de kleedkamer uit. Met name Jorrit wist het gat van de korf makkelijk te vinden. Pallas wist in de tweede helft maar liefst 16 treffers te maken en kreeg er nog slechts 3 tegen. Leuk moment eind van de tweede helft was het officiële debuut van Anne Brouwer, overgekomen van buurvereniging Kv Leeuwarden. Ze liet zich ook direct gelden met een goed genomen doorloopbal en kreeg nog een strafworp mee, eindstand 8-21.

Volgende week staan er 2 thuiswedstrijden op het programma. Pallas 2 speelt tegen Noordenveld 2 om 14.00 en Pallas 1 speelt tegen Elburg 1 om 15.30. Graag tot dan!