Vlug & Vaardig uit. Altijd lastig.

Vlug & Vaardig - Pallas

Afgelopen zaterdag trad de selectie van Pallas aan tegen de selectie van Vlug & Vaardig uit Garyp. Dit is geen onbekende tegenstander van Pallas aangezien een aantal oud Pallas speelsters hier momenteel hun speelminuten maken.

Vlug & Vaardig 2 – Pallas ’08 2
Om 14:05 begon de wedstrijd tussen de beide tweede teams. Zowel Pallas als Vlug & Vaardig was er op gebrand om met een overwinning van het veld te stappen. Beide teams kunnen de punten namelijk goed gebruikten. Fysieke duels werden door beide teams dan ook niet uit de weg gegaan. Juist deze fysieke duels zorgden ervoor dat het geen hoogstaande wedstrijd zou gaan worden. In een qua score gelijkopgaande eerste helft was Pallas de bovenliggende partij. Dit werd echter niet met doelpunten beloond waardoor Vlug & Vaardig relatief eenvoudig bij kon blijven. Ruststand: 5-5.

Het tweede team van Pallas “schoot” uit de startblokken waarbij er in twee aanvallen ook direct twee keer gescoord werd: 5-7. Het eerste echte gaatje van de wedstrijd was geslagen. Nu is het een kwestie van volhouden! Toch wist de thuisploeg terug te komen tot 8-8 en 9-9 om vervolgens tien minuten voor het einde van de wedstrijd op voorsprong te komen: 10-9. Er zal hier niet verloren worden! Alles op alles werd er gezet om met minimaal één punt richting Leeuwarden terug te reizen. En zo geschiedde het: 11-11. Op basis van de laatste 10 minuten kan je zeggen dat je blij mag zijn met één punt. Maar wanneer je ook de voorgaande 50 minuten bekeken hebt kan je concluderen dat het tweede hier één punt verloren heeft.

Vlug & Vaardig 1 – Pallas ’08 1
Na het gelijke spel van de tweede teams waren beide eerste teams aan de beurt om te strijden voor de overwinning. Een gretig Pallas opende direct de score (0-2), waarnaar Vlug & Vaardig de aansluitingstreffer wist te maken. Dat er tijdens deze wedstrijd aanzienlijk meer doelpunten zouden vallen dan tijdens de wedstrijd van de tweede teams was al snel duidelijk. In een rap tempo werd er om en om gescoord waardoor er bij het rustsignaal een 10-10 stand op het scorebord stond.

De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde. Er werd wederom om en om gescoord, in een wedstrijd waarin beide teams volledig gelijkwaardig aan elkaar waren. Totdat er een stand van 13-13 op het scorebord stond. In een periode van slechts een paar minuten wist de thuisploeg vijfmaal op rij het gat van de korf te vinden. Hier had Pallas geen antwoord op waardoor er een serieus gat geslagen was: 18-13. Ondanks dat Pallas in het restant van de wedstrijd ook nog vijf keer wist te scoren, werd de achterstand niet ingelopen. Eindstand: 22-18.

Bekerwedstrijd
Aankomende dinsdag speelt het eerste om 20:00 een thuiswedstrijd tegen het eerste team van Westergo. Er wordt gestreden voor een plek in de 3e ronde van de AP Buiten-beker.