Loading...
Wedstrijdverslagen

Wederom twee punten uit twee wedstrijden.

Pallas '08 - EKC 2000

In de derde speelronde van 2019 ontving de selectie van Pallas ’08 de selectie van EKC 2000 uit Emmen. Bij de wedstrijd van de tweede teams werd er gestreden om de bezetting van de tweede plaats. Het eerste was aan haar stand verplicht om van de hekkensluiter te winnen.

Pallas ’08 2 – EKC 2000 2
Om 15:40 uur klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd. Het teken dat er gestart kon worden. Zoals wel vaker dit seizoen moest Pallas ’08 even wakker worden aangezien het al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan keek. Deze achterstand werd omgezet in een 4-4 gelijke stand. Wat volgde was een rommelige periode, typerend voor het spel van het tweede tijdens deze wedstrijd. Goede aanvallen werden afgewisseld met slechte aanvallen. Enkele ballen verdwenen zomaar over de zijlijn in plaats van in de handen van een medespeler, en de kansen werden helaas niet voldoende afgemaakt. Duidelijk was dat de bezoekers uit Emmen meer energie in de wedstrijden gooiden dan dat Pallas dit deed, of kon. EKC 2000 wist vrijwel de gehele wedstrijd een verschil van twee á drie doelpunten te verdedigen. Op het moment dat Pallas terugkwam tot één doelpunt verschil, werd er toch weer een gaatje getrokken waardoor Pallas eigenlijk continu achter de feiten aan liep. Ook een slotoffensief mocht deze week helaas niet baten. Er werd met 19-21 verloren, waardoor Pallas ’08 en EKC 2000 van plek zijn gewisseld op de ranglijst.

Pallas ’08 1 – EKC 2000 1
Traditiegetrouw speelt het eerste haar thuiswedstrijden na het tweede. Na een paar weken met wat mindere resultaten werd het nu tegen EKC 2000 tijd om weer eens goede wedstrijd neer te zetten. En belangrijker nog: met een positief eindresultaat. Door een sterk begin waarbij met scherp werd geschoten, stond er binnen 6 minuten een stand van 6-1 op het scorebord. Er werd met veel vertrouwen gekorfbald, wat resulteerde in lachende gezichten aan Pallas kant. Na 16 minuten spelen stokte de productie van Pallas enigszins. Er werd te weinig diepte gezocht waardoor er te weinig acties en schotkansen gecreëerd werden. Op dat moment stond het overigens al wel 12-5. Er was dus wat marge. EKC 2000 kreeg hierdoor enigszins het gevoel dat er misschien wat te halen was en wist een aantal maal het gat van de korf te vinden. Er werd met een stand van 15-9 gerust.

Na wat schermutselingen direct na het rustsignaal, waarbij Mark nog een prachtig aandenken van zijn tegenstander kreeg, werden de puntjes weer op de spreekwoordelijk i gezet en werd er weer scherp gestart aan de tweede helft. Met een stand van 22-9 op het scorebord en nog 10 minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld en werden briljante aanvallen afgewisseld met teleurstellende aanvallen. De concentratie was even weg en zo kon EKC 2000 toch weer een aantal doelpunten maken: 25-15. Na een paar minuten pakten de spelers van Pallas gelukkig de draad weer op en kon de eindstand van 28-15 op het formulier ingevuld worden.

Aankomend weekend staan er opnieuw thuiswedstrijden op het programma voor de selectie. Dit keer komt Sparta (Ze) op bezoek.