Loading...
Van het bestuur

Nu verkrijgbaar; Het begin en de vroege ontwikkeling van Korfbal in Friesland

Het begin en de vroege ontwikkeling van Korfbal in FrieslandHardcover Book 100 jaar Korfbal in Friesland
Op 14 april 2018 is het 100 jaar geleden, dat de Friesche Korfbal Bond (FKB) is opgericht. Ter gelegenheid daarvan verschijnt op 21 april een boek waarin Geert Keuning voor District Noord het begin van korfbal in Friesland en de ontwikkeling tot de aansluiting van de FKB bij de landelijke Nederlandsche Korfbal Bond (NKB) in 1922 beschrijft. Deze periode is tot nu toe onderbelicht gebleven. Wist je bijvoorbeeld, dat de allereerste korfbalwedstrijd in Friesland – tussen damestwaalftallen – al op 10 juli 1904 is gespeeld? In KORFBAL IN FRIESLAND komen ook de inspanningen aan bod die de NKB zich heeft getroost Friesland voor zich te winnen en de relaties met Groningen en Drenthe. Een uitgebreid overzicht van vrijwel alle verenigingen in Friesland waar op enig moment is of nog steeds wordt gekorfbald in meer dan 230 plaatsen en een aantal – deels niet eerder gepubliceerde foto’s uit die tijd – maken KORFBAL IN FRIESLAND tot een bijzonder naslagwerk.

Alle verenigingen in Friesland, de Noord Oost Polder en de kop van Overijssel, krijgen elk drie exemplaren en de verenigingen in Groningen en Drenthe elk één exemplaar gratis.

Bestellen met korting is mogelijk tot 1 april

KORFBAL IN FRIESLAND is vanaf nu tot 1 april te bestellen voor de prijs van 15 euro. Daar komt 2.50 euro aan verzendkosten bij. Per exemplaar gaat het dan dus om een bedrag van 17.50 euro.

Vul daarvoor bijgaand bestelformulier volledig in, maak het verschuldigde bedrag over en stuur het bestelformulier op naar het Servicepunt van het KNKV in Beilen. Dit kan per mail via jan.boer@knkv.nl .

Het boek wordt zo spoedig mogelijk na 21 april verzonden, maar niet dan nadat het verschuldigde bedrag binnen is.

Na 1 april kost het boek 17.50 euro. Het kan op dezelfde wijze worden besteld. Ook daar komt 2.50 euro aan verzendkosten overheen. Per exemplaar gaat het dan dus om een bedrag van 20 euro. Let op: voor bestellingen na 1 april geldt: zo lang de voorraad strekt.

Het boek is niet in de boekhandel verkrijgbaar! Mogelijk na 21 april wel bij het Historisch Centrum Leeuwarden, maar dan alleen tegen contante betaling.

Bestelformulier

Deel dit bericht
Uitgelicht: