Loading...
Wedstrijdverslagen

De selectie deelt de punten met Emmeloord

Op zaterdagavond 20 januari reisde de selectie vol goede moet af naar Emmeloord. Dat het twee lastige wedstrijden zouden gaan worden was op voorhand al duidelijk. Emmeloord 1 voert de ranglijst in 3e klasse aan. Emmeloord 2 staat laatste, maar verliest haar wedstrijden steeds met een paar doelpunten verschil.

Emmeloord 2 – Pallas 2
Om 18:35 werd het spits afgebeten door beide tweede teams. Pallas ging redelijk voortvarend van start. Na 9 minuten spelen stond er een 1-3 stand op het scorebord, maar echt los kwam de ploeg uit Leeuwarden niet. Er waren veel goede aanvallen maar de afronding liet te wensen over. Dit resulteerde in een 3-7 ruststand.

Dat Emmeloord gebrand was om te willen winnen was wel duidelijk. Het gat van vier doelpunten werd vrij snel teruggebracht naar twee (6-9). Dit was hét moment dat Pallas weer wakker werd en zelf ook weer een aantal doelpunten wist te maken waardoor de wedstrijd eindigde in een verdiende 8-11 overwinning.

Emmeloord 1 – Pallas 1
Hierna was het de beurt aan de beide eerste teams. Dat het spannend is in deze competitie is wel duidelijk, wetende dat tussen de nummer één en de nummer zes slechts twee punten verschil zit. Bij winst doe je dus uitstekende zaken!

Beide ploegen wisten het gat van de korf goed te vinden en hielden elkaar tot 4-4 goed in evenwicht. Daarna was het Pallas dat een klein gaatje wist te slaan (5-8). Emmeloord liet dit echter niet zomaar gebeuren en binnen no time stond er een stand van 9-8 op het scorebord. Zaak was om nu niet te verslappen maar om jezelf op te peppen en aan te haken. Dit lukte redelijk aangezien de 9-8 eveneens de ruststand was.

De thuisploeg startte de tweede helft zeer sterk en liep vrij snel uit na een 12-8 stand. Herstelt van deze start begon ook Pallas weer mee te scoren waardoor de het gat teruggebracht werd tot twee punten (14-12). Erop en erover zou je zeggen! Helaas was niets minder waar en wist Emmeloord de score verder uit te breiden wat resulteerde in een 22-15 eindstand.

Volgende week reist de selectie af naar Harkema. Zowel voor het eerste als voor het tweede wordt dit een wedstrijd met de directe concurrent!

Deel dit bericht
Uitgelicht: