Loading...
Wedstrijdverslagen

Balen en JUICHEN!!!!! langs de lijn

Het begint bijna een jaarlijks ritueel te worden, de wedstrijden tussen de geel-rode combinatie uit buitenpost en de blauw-zwarte krijgers uit 058. Net als vorig seizoen treffen de “beloften” van Flamingo’s en Pallas elkaar in de reserve tweedeklas. Toen wist het tweede van Buitenpost drie punten te halen uit de ontmoetingen terwijl Pallas ’08 2 het met maar één puntje moest doen. In het huidige seizoen heeft het tweede van Pallas in de strijd tegen degradatie de punten hard nodig en zal het meer willen halen uit deze strijd. De situatie omtrent het eerste is daar in tegen veel rooskleuriger in de derde klas. Hierin bezet het vlaggenschip onder het gezag van Martin Roesink de eerste plek en wist het tot vorige week niet wat verliezen was. Helaas moest het eerste toen de punten achterlaten in Harkema, maar wil het graag de goede vorm zien te herpakken. Dit moet dan gebeuren tegen het altijd lastige Flamingo’s 1, dat vorig seizoen ook een groot obstakel bleken te zijn. Toch wist Pallas ’08 1 toen wel na twee spannende wedstrijden de volle puntenhoeveelheid binnen te slepen. Maar een nieuwe ronde dus nieuwe kansen, en al vrij snel werd duidelijk dat “KV Achter verdedigen” niet van plan was de punten cadeau te geven aan het eerste. Het werd weer een ouderwets potje vrij worstelen in de derde klasse, maar daarover straks meer…. Forza Pallas!

Een “dekselse” wedstrijd… (Pallas ’08 2 – Flamingo’s 2)
Wie is die man? Hij komt me zo bekent voor…. Is het heus? Jazeker! Good old Bert van der Leij is back! Door afwezigheid van de coach van het tweede, Bea Wiegersma, is hij weer van stal gehaald om tijdelijk het team te leiden in hun strijd tegen degradatie. Ook voor Bert zijn de teams van Flamingo’s niet onbekend, aangezien hij hen vorige seizoen nog bestreed als hoofdcoach van de selectie. Op Cruijffachtige wijze maakte Bert, voorafgaand aan de wedstrijd, één ding heel duidelijk; “Als je meer scoort dan je tegenstander, dan win je de wedstrijd”. Natuurlijk klinkt dit heel simpel en zijn het ook niet de exacte woorden die Bert gebruikte maar zijn boodschap was duidelijk, er moet gescoord worden! Dit was het tweede in de vorige wedstrijd vergeten te doen waardoor het in Dokkum bleef steken op een 11-10 uitslag. Die doelpunten moeten simpelweg gewoon vallen wil je mee draaien in de competitie, maar dit is tot nu alleen goed toegepast in de wedstrijd tegen Harich waarbij het tweede met 17-10 had gewonnen. Maar goed, nu stond Flamingo’s 2 op het programma en moest er geknokt worden voor de punten. Al snel werd duidelijk dat dit knokken voor de punten zou veranderen in knokken voor de doelpunten, want de spreekwoordelijke “deksel” zat op de korf. De ene na de andere bal vloog richting de korf in het aanvalsvak van Pallas, maar veelal zonder resultaat. Met schotpogingen alleen red je het niet. Er moet ook gescoord worden, iets wat Flamingo’s 2 beter afging. Voor dat Pallas ’08 2 enigszins een antwoord had, was het tweede van de roze gevleugelde korfbalvereniging uitgelopen tot een voorsprong die Pallas ’08 2 niet meer goed kon maken. Bert probeerde nog te redden wat er te redden viel door een aantal wissels te maken, maar het mocht niet baten. Deze “dekselse” wedstrijd eindigde in 6-14, en de eerste 2 punten werden dus mee genomen naar buitenpost. Het keiharde feit is dat het tweede van Pallas zich nu op de op één-na-laatste plaats bevindt in de competitie en dat alles bij moet worden gezet om daar verandering in te krijgen. Maandag is het weer een kwestie van alle koppen bij elkaar steken en als team de draad weer op te pakken. “The only way is up” moet je maar denken en de volgende wedstrijd gaan we weer knallen! Aankomende zaterdag moet het tweede er weer staan en ditmaal tegen Rood-Wit in Wezep.

Alles voor de rebound!!! (Pallas ’08 1 – Flamingo’s 1)
Terwijl de spelers van het tweede staan te balen langs de lijn klinkt al het volgende fluitsignaal, de eerste teams van Pallas ’08 en Flamingo’s zijn los! In het kader van de week van de scheidsrechter zou je zeggen dat het een sportieve wedstrijd gaat worden, maar niks bleek minder waar. In een gemiddelde rugby wedstrijd vindt er minder fysiek contact plaats dan de wedstrijd tussen Pallas ’08 1 – Flamingo’s 1 die zich op sportpark Nylân afspeelde. Zoals ik al zei, het was weer een ouderwets potje vrij worstelen in de derde klasse en probeer dat als scheidsrechter maar in goede banen te leiden. Met 6 punten uit 5 wedstrijden staat Flamingo’s in de middenmoot van de ranglijst en om mee te blijven doen om het kampioenschap moet er gewonnen worden van de koploper. Maar hoe doe je dat tegen een ploeg waar je vorig seizoen nog alle punten aan af moest staan? Precies! Flink gaan achter verdedigen. Het eerste van Pallas wist in de eerste helft lastig om te gaan met het spel van “KV Alles voor de rebound’. Waar het spel in het begin nog redelijk gelijk op ging, wist “KV Als we rebounden dan doen we het met zijn allen” uit te lopen naar een 5-7 tussenstand waarmee beide teams de kleedkamers opzochten voor de rust. Pallas ’08 1 moest hun rug zien te rechten tegen het fysieke geweld van “KV aan de kant of in de krant”, wat grotendeels door de scheidsrechter werd toe gelaten. Je moet vuur met vuur bestrijden en het eerste was er ook op gebrand om de punten in Leeuwarden te houden. Met opgeheven hoofden kwamen de spelers de kleedkamer uit en pakten het spel weer goed op. Eerst de aansluiting, daarna de gelijkmaker en ja hoor daar was die dan, de voorsprong! Door een aantal goede wissels van de hoofdcoach Martin Roesink kreeg het vlaggenschip weer een nieuwe impuls en werd het een wedstrijd vol met spanning en strijd. In de laatste paar minuten wist “TomTom” Verhoef een weg te vinden langs de strakke verdediging van de Buitenpostenaren en scoorde hij de belangrijke treffer die uiteindelijk de tegenstander de das om deed. Als Tommie dan scoort dan zie je een coach die staat te JUICHEN langs de lijn. “Het is gebeurt, fluit maar af scheids!”, zei Martin met overtuiging. Zijn woorden bleken de waarheid te zijn en ondanks dat de tegenstander nog één aanval had wisten ze hier niks mee te doen. Een tevergeefse poging om de bal af te pakken resulteerde nog in een genade klap, want Bernard van Althuis liet met een strafworp de wedstrijd eindigen in een 13-11 winst voor Pallas 1.

Balen en juichen langs de lijn alle emotie waren vandaag aanwezig, maar beide ploegen hielden uiteindelijk 2 punten over aan de ontmoeting. Ook voor 1 staat er komende zaterdag een wedstrijd op het programma. Dan moet er weer gestreden worden tegen Olympia 1 in de Twijzel.

Deel dit bericht
Uitgelicht: