Loading...
Wedstrijdverslagen

De competitie is weer spannend.

Afgelopen weekend speelde Pallas ’08 1 uit tegen Harkema. Toch wel een belangrijke wedstrijd in de 3e klasse, het was deze wedstrijd aanhaken of afhaken voor Harkema.

Beide ploegen begonnen zeer scherp. De eerste 6 aanvallen werden allemaal beloond met een doelpunt, het stond dus al heel vroeg 3 tegen 3. Pallas ging vrolijk verder met scoren maar bij Harkema haperde de machine. Pallas liep uit naar een verschil van 4 punten. Misschien dachten de Leeuwarders dat ze er al waren, maar de uitpoeg werd wat slordig. Balverlies en onoplettendheid in de korfzone zorgde ervoor dat Harkema terug kwam en zelfs over Pallas heen ging. Het verschil was opeens 4 in het voordeel van de goed spelende thuispoeg. Pallas kwam nog wel voor rust terug in de wedstrijd tot 1 punt en het beloofde een spannende 2e helft te worden. Voor de neutrale kijker denk ik ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Waar Pallas normaliter slim aan het spelen is gebeurde dat niet tijdens de 2e helft tegen Harkema. Uiteraard werd er door Harkema weer een blik junioren open getrokken om de winst veilig te stellen. Waar zouden ze toch zijn zonder deze talenten. Het verschil werd nooit heel groot, pas aan het einde werd het verschil gemaakt naar 4 punten in deze verder sportieve wedstrijd. Pallas verloor uiteindelijk met 21-17 waardoor de spanning in de poule weer terug is. De Leeuwarders staan overigens nog wel 1 punt los van de concurrentie.