LKV Pallas ’08 1 bekert weer een rondje verder

Pallas - De Granaet

Dinsdag 1 oktober mocht LKV Pallas ’08 in de AP-buitenbeker spelen tegen de tegenstander van a.s. zaterdag van Pallas ’08 2 namelijk De Granaet 2 uit Dokkum. Het eerste ging met een mix van spelers van het eerste, het tweede en de A1 richting Dokkum. Voor Timo B en Timo L, beiden A1, was dit de eerste keer dat zij mee gingen met het vlaggenschip.

De Granaet 2 begon de wedstrijd op de zeer mooie grasmat voortvarend door met een 2-0 voorsprong te starten. Pallas was daarna goed bij de les door rond de korf 4 keer op rij te scoren en de tussenstand naar 2-4 te brengen. De ballen vielen er lekker in en Pallas heerste onder de korf, ondanks dat de tegenstander meer lengte had. Het laatste kwartier van de eerste helft mochten Timo van B en Timo L hun debuut maken voor het eerste en samen met hun liep Pallas ’08 uit naar een ruststand van 5-9. Noemenswaardig was de one hander van good old Anne-Fré Reitsma. Op sublieme wijze verschalkte hij zijn tegenstander in het voorveld en nog mooier was de afronding met één hand.

De tweede helft werd het spel beeld van de eerste helft doorgezet. Pallas had een mooie voorsprong opgebouwd en kon de wedstrijd met een mooie einduitslag gaan uitspelen. Onder toeziend oog van het zeer gewaardeerde meegereisde publiek liet Pallas nog wat leuke dingen zien. Bij een stand van 12-18 in het voordeel van Pallas floot de goed fluitende Martijn Menken af en is Pallas door naar de 3e ronde van AP-buitenbeker die na het zaal seizoen wordt vervolgd.