Loading...
Wedstrijdverslagen

De dag waarvan je wist dat die zou komen

In de laatste speelronde van seizoen 2018/2019 staan er nog een tweetal wedstrijden op het programma. Daarover later meer. Wat ook traditie is het afscheid nemen, ditmaal van een tweetal spelers, de hoofdtrainer en de assistent-trainer. Het leek vanochtend wel of de hemel meehuilde…

Even kort: Joël Slinkman gaat een mooie reis maken (de eerste bestemming is Mexico), Bert van der Leij geeft na 3 seizoenen het stokje over aan Martin Roesink, Gerben Zijlstra besloot vooralsnog geen vervolg te geven aan zijn trainerschap en gaat weer spelen bij de midweek en ikzelf (Marten Brands) ga mij volgend seizoen volledig richten op het fluiten van wedstrijden.

Voor mij komt na 23 seizoenen een einde aan het spelen van korfbal. Een lange periode waarin ik denk het maximale uit mijn carrière heb gehaald. Ik mocht 1,5 seizoen in Pallas’08 1 meedoen en dat heb ik altijd als een soort bonus gezien. Te meer dat ik bij overgang naar de senioren in het 4de ben begonnen. Dus mensen er is altijd nog hoop als je niet direct in het eerste seizoen een plekje krijgt in de selectie! Nu ben ik op het kruispunt gekomen dat ik heb besloten om me volledig te richten op het fluiten van wedstrijden. Ik ben gelukkig in de omstandigheid dat ik nu nog die keuze heb en niet gedwongen ben om te stoppen met het spelen van korfbal door een nare blessure. Ik wil ergens voor gaan en heb dus denk ik 1 van de moeilijkste beslissing in mijn leven genomen.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid, sfeer en leuke seizoenen die ik heb beleefd. Bert bedankt voor 3 seizoenen trainen geven en coachen maar ook zijn assistenten Gerben en Anne-Fré! Uiteraard vergeet ik heel veel mensen, dat is het gevaar met het noemen van namen. Het gaat jullie goed!

Tot zover de beschouwing vooraf, nu nog 2 wedstrijden:
Pallas’08 2 – De Wâlden 4

Vooraf was bekend dat Pallas’08 2 handhaaft op het Reserve 2 klasniveau. Een puike prestatie! In theorie kan De Wâlden nog kampioen worden. Wellicht kunnen we net als 2 weken terug nog een kampioenschap verstieren? Wij stelden tegen Heerenveen handhaving veilig op een uitstekende manier en kunnen we dat vandaag herhalen met alle sentimenten vooraf? Helaas was het wedstrijdbeeld anders dan tegen Heerenveen. Minder scherp, passfouten, verkeerde kansen genomen en rebound werd nauwelijks gepakt waardoor veel 1 schotsaanvallen werden gespeeld. Waar De Wâlden vaak wel 4 of 5 schoten kreeg om uit te scoren kwamen wij niet verder dan 1 à 2 schoten per aanval. De ruststand werd bepaald op 4-10 en uiteindelijk na een iets wat betere twee helft sloot Pallas’08 2 de competitie af met een nederlaag van 15-19.

Pallas’08 1 – EKC 2000 1
In deze wedstrijd waren nog 2 laatste punten te verdienen. Voor de ranglijst maakt deze wedstrijd niets meer uit. Pallas’08 1 is geëindigd achter kampioen Elburg en net wat sterker Rood-Wit. Maar wat zou het lekker zijn om de Emmenaren zonder punten naar huis te sturen! Na een voortvarend begin met goed korfbal werd het na enkele ogenblikken 3-0 door doelpunten van Jelmer (2x) en Carolien v. S. Op dat moment werd verwacht dat loopt uit op een monsterscore maar al vrij vlot kwam er zand in de motor. Kansen werden plotseling niet afgemaakt, frustraties over en weer en het goede korfbal werd steeds omgezet naar werkkorfbal. De thee werd opgezocht bij een ruststand van 7-5. Na de rust kwam EKC 2000 wederom snel gelijk door 2 afstandschoten (7-7). Na een tactische wissel (Marijn voor Tom) bedacht Pallas’08 om toch even wat gas te geven. Door hier en daar wat strafworpen te forceren en goede schoten te pakken liepen ze uit via 11-7 naar een 13-8 tussenstand. Met nog een minuut of 10 te gaan werd de wissel weer ongedaan gemaakt en werd de wedstrijd goed uitgespeeld naar een 15-10 eindstand waardoor de Emmenaren zonder punten naar huis werden gestuurd.

Na de wedstrijd werden de afscheidnemende spelers en trainers in het zonnetje gezet. Na een regenachtig begin van de dag was het uiteindelijk toch nog mooi weer. Na “pimp your hamburger” en een uitgebreide 3de helft keerde ik huiswaarts.
Nogmaals selectie bedankt voor de afscheidscadeaus en hopelijk zie ik jullie snel weer!
– Marten Brands

Deel dit bericht
Uitgelicht: