De eerste klap is een daalder waard

LKV Pallas'08 - WSS

Na oefenpartijen tegen de Waterpoort, CSL en competitiegenoot TFS mocht Pallas afgelopen weekend weer spelen om de punten. Het tweede speelde in de eerste competitieronde tegen Hoogkerk 2 en het eerste speelde tegen WSS uit Oude Pekela. Voor Pallas waren dit twee onbekende tegenstanders, maar we wisten van te voren dat het twee pittige wedstrijden zouden worden. Pallas 2 speelt namelijk op het veld in de reserve 2e klasse terwijl WSS in de zaal sowieso al is gepromoveerd naar de tweede klasse.

LKV Pallas’08 2 – Hoogkerk 2
Pallas opende deze wedstrijd de score door een strafworp te benutten, kort hierna maakte Hoogkerk alweer gelijk. Dit was ook het beeld in het eerste kwart van de wedstrijd. Het gat werd door geen van beide geslagen en je zag dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Voor rust kwam Hoogkerk iets beter in het spel waardoor Pallas ging rusten met een achterstand van 2 punten, 6-8. Ook na rust scoorde Hoogkerk iets makkelijker dan de Leeuwarders. Langzaam maar zeker liepen de bezoekers iets uit. Toch liet Pallas 2 het er niet bij zitten, na goeie aanvallen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd en was het geloof er weer. Met nog 2 minuten op de klok kwam Pallas langszij en werd het 12-12. Het venijn zat duidelijk in de staart, Hoogkerk schoot met nog een minuut te spelen de winnende treffer binnen. Pallas kwam deze klap niet meer te boven en moest helaas het hoofd buigen.

Pallas’08 1 – WSS 1
Onder leiding van nieuwe coach Martin startte Pallas aan het nieuwe seizoen. Hier en daar waren wat wijzigingen doorgevoerd en ook de speelstijl is wat anders dan de andere jaren. Net als het tweede schoot het eerste uit de startblokken, na 10 seconden vloog de bal al door het mandje door een afstandsschot. Het was het voorteken voor een wedstrijd waarin Pallas 60 minuten domineerde. In het begin van de wedstrijd konden de gasten nog volgen maar na verloop van tijd wist Pallas een gat te slaan dat niet meer te overbruggen was. Door middel van overtredingen probeerden de Groningers Pallas nog van scoren af te houden, hiermee deden ze hun naam (Wij Spelen Sportief) geen eer aan. Zelf maakte Pallas voor rust tien doelpunten en waar WSS slechts tot 5 kwam. Vlak na rust maakte Pallas nogmaals twee treffers en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. De scheidsrechter floot voor het laatst bij een stand van 18-8. Een prima begin van de competitie.

Volgende week staan er uitwedstrijden op het programma. Pallas’08 2 moet uit naar De Walden, hopelijk kunnen zij hier hun eerste punten van het seizoen pakken. Het eerste moet het opnemen tegen oefentegenstander TFS. In de oefencampagne waren de Leeuwarders nog te sterk, zal dat dit keer ook weer het geval zijn?