De laatste speelronde van 2019.

LKV Pallas '08 Korfbal

Waterpoort 2 – Pallas ’08 2

Voor het tweede stond er deze week een uitwedstrijd in Sneek op het programma. De Snekers waren dan nog puntloos, maar het is en blijft altijd een stugge tegenstander. Coach Bea was in de voorbespreking duidelijk: scherp beginnen, veel goals maken en de 2 punten meenemen naar Leeuwarden!

Marijn, Anne Fré en Jorrit V hadden het vizier vandaag op scherp staan. De 2-4 voorsprong werd uitgebreid naar een 4-12 voorsprong. Net voor rust scoorde Waterpoort nog een paar keer met wat een 7-15 ruststand betekende.

Pallas kwam niet heel scherp uit de kleedkamer. Want Waterpoort kwam iets terug naar 10-16. Het laatste kwartier werd er orde op zaken gesteld door de bezoekers uit Leeuwarden met afstandschoten van Marijn, Anne Fré, Leila, Leonie, Rixt en Jorrit V. Einduitslag 13-24, een goede overwinning! De 2 punten gingen deze week mee naar
Leeuwarden.

De komende 3 weekenden is er geen korfbal in verband met de kerstvakantie. De volgende wedstrijd is pas weer op 11 januari, thuis tegen TFS 2.

NQL 1 – Pallas ’08 1

Afgelopen zaterdag mocht Pallas ’08 1 aantreden tegen NQL in sporthal De Heechfine in Ferwert. Na 4 punten uit drie wedstrijden was een overwinning nodig om aansluiting te houden met de clubs bovenin poule 3E.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor het scherp schietende NQL. Pas bij 3-0 kon Pallas wat terug doen via een scherp schot van Redmar. Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, tot Redmar met twee rake schoten eigenhandig voor het eerst gaatje van twee doelpunten zorgde. Pallas liep vervolgens met zes doelpunten achter elkaar uit naar een 6-13 tussenstand. NQL kon nog wat terugdoen waardoor er uiteindelijk gerust werd met een stand van 9-13.

De rust had Pallas duidelijk goed gedaan. Via fraai positiespel en lange aanvallen met veel rebounds liep Pallas uit naar 9-21. Het was duidelijk dat de punten mee naar Leeuwarden zouden gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 15-25.

Het blijft bloedstollend spannend  in de poule. Op dit moment staan er 4 ploegen met 6 punten bovenaan. Er wordt nu genoten van een aantal weekjes rust. De eerstvolgende wedstrijd is een late avondwedstrijd tegen directe concurrent TFS in onze eigen Camminghahal.