Twee wedstrijden, twee punten.

Pallas ’08 2 – De Parabool 4

Deze zaterdag stond “The battle of the Vinkjes” op het programma. Met De Parabool is het altijd weer afwachten wat voor team er tegenover je staat. En omdat dit nog niet spannend genoeg was, zaten er in dit team ook nog een aantal oude bekenden van de Pallas spelers. Stiekem waren beide partijen wel wat zenuwachtig, want de doelpunten wilden niet loskomen in deze wedstrijd. Dat kwam tot uiting in de pupillen ruststand van 4-5. Gelijk op ging het wel de eerste helft, zou je kunnen zeggen.

Pallas kon in de tweede helft de rust niet bewaren en er vielen helaas te weinig doelpunten. De Parabool wist het gat van de korf echter wel te vinden en liep uit op Pallas. Dit resulteerde in een eindstand van 10-14 Omdat het een wedstrijd is die snel te vergeten is, houden we het hierbij.

Pallas ’08 1 – Westergo 1

Vorige week pakte het eerste team van Pallas de eerste overwinning in de zaal tegen Sparta. De Leeuwarders wilden dit graag een goed gevolg geven door ook de punten te pakken tegen Westergo uit Bolsward. Deze wedstrijd werd er voor het eerst gewerkt met persoonlijke goal-tunes. De selectieleden hadden afgelopen week hun stukje muziek aangeleverd bij Redmar voor als ze zouden scoren.

Nadat Maaike de score opende was Pallas in het begin erg slordig. En hadden de blauwhemden moeite met de meereboundende heren van Westergo. Pallas wist dat ze de van Mid-Fryslân overgekomen Johannes Miedema in de gaten moesten houden. Hij liet ook direct zien waarom door 2 schoten raak te schieten. Westergo kwam in deze rommelige beginfase op een 1-4 voorsprong. Pallas liet dit niet over hun kant gaan en scoorde 8x op rij met 1 korte onderbreking van een uitdoelpunt. De ploeg van coach Roesink had het initiatief volledig overgenomen en ging rusten bij een 12-7 ruststand. Waar voornamelijk Redmar, Jelmer en Maaike scherp waren in de afronding.

In de 2e helft was het vooral belangrijk om verdedigend geconcentreerd te blijven en aanvallend de kansen te blijven benutten. Dit lukte goed en langzaam maar zeker liep de thuisploeg steeds verder uit op de gasten uit Bolsward. Na 40 minuten mocht de goaltune ‘België’ het veld verlaten. Nadat mi Amigo Bernard voor de derde keer zijn liedje hoorde wou invaller Mark zijn tune ook wel eens horen. In een tijdsbestek van 7 minuten klonk maar liefst 4x het ‘I will survive’ door de boxen. De scheidsrechter blies als laatst op zijn fluit bij een 21-11 eindstand.

Volgende week staan de laatste competitiewedstrijden van 2019 op het programma. Pallas ’08 2 gaat op bezoek bij de Waterpoort en Pallas ’08 1 speelt een uitwedstrijd tegen NQL.