Loading...
Wedstrijdverslagen

Dubbele winst op Sparta

Korfbal LKV Pallas '08 - Sparta (Ze)

Na een hectische voorbereiding had de Pallas ’08 selectie een valse start gemaakt in de eerste speelronde door te verliezen van Udiros 2 en Spannum 1. Afgelopen weekend stond het tweeluik tegen een oude bekende op het programma, Sparta uit Zevenhuizen. Afgelopen jaar waren de ontmoetingen voor Pallas ’08 2 een gegarandeerde winst tegen de roodhemden. Voor Pallas ’08 1 leverde het vorig jaar ook 6 punten op, maar eenvoudig was dat zeker niet. De thuisploeg kreeg deze speelronde wel de steun van de 9e man omdat de fanclub ‘Pallas Pirates’ is opgericht.

Pallas ’08 2 – Sparta (Ze) 2
Sparta 2 opende al snel de score, de tegentreffer van Pallas ’08 was even zo snel waarna Pallas ’08 ook stevig het heft in handen nam. Zeker de eerste 20 minuten speelde het tweede team van Pallas ’08 een uitstekende wedstrijd. Flitsende aanvallen werden op de mat gelegd. Vlak voor rust was er een vervelend incident waarbij Irene geblesseerd raakte. Hopelijk valt de blessure mee en zien we Irene snel weer binnen de lijnen. Tijdens de wedstrijd was het vooral genieten van de tandem Anne-Fré en Jorrit. Zeker Vink speelde als een beest. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 16-9.

Pallas ’08 1 – Sparta (Ze) 1
Goed voorbeeld doet goed volgen moest Pallas ’08 1 gedacht hebben en ze openden de score in het duel met Sparta. Toch zag je vanaf het begin dat het een spannende wedstrijd ging worden omdat de gasten vrij snel tegen scoorde. De hele eerste helft werd er om en om gescoord, waarbij de Leeuwarders wel constant aan de goede kant van de score bleven. Vlak voor rust zorgde aanvoerder Bernard ervoor dat Pallas ’08 ging rusten met een minimaal verschil, 10-9.

In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer en wisten ze een gaatje te slaan. Na 40 minuten spelen werd er een 14-10 stand bereikt. Deze stand bleef een behoorlijke tijd op het scorebord staan omdat beide ploegen een doelpuntloze periode hadden. Nadat de ploegen toch weer wisten te scoren wist Jelmer uiteindelijk de genadeklap uit te delen door een strafworp te benutten en het verschil naar 5 te brengen. Sparta scoorde nog wel een aantal malen maar de overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. Pallas ’08 won uiteindelijk met 17-15 in een overwegend sportieve wedstrijd van beide kanten.

Volgende week staan er weer 2 thuiswedstrijden op het programma voor de selectie. Om 16.20 staat “The Battle Of The Vinks” op het programma, Pallas ’08 2 speelt dan namelijk tegen de De Parabool 4. Om 17.30 zal Pallas ’08 1 het opnemen tegen Westergo uit Bolsward. Hopelijk zien wij jullie dan weer in een goed gevulde Cammingahal!