Loading...
Wedstrijdverslagen

De selectie houdt de vier punten in Leeuwarden!

Palls - Sparta

Op zaterdag 27 oktober vond alweer de laatste speelronde in Leeuwarden plaats, waar de temperatuur een stuk kouder was dan dat deze de afgelopen weekenden was. Zowel het eerste als het tweede trad aan tegen Sparta (Ze). De uitwedstrijden waren beide gewonnen.

Pallas 2 – Sparta 2
Waarbij vorige week de doelpunten erg schaars waren, vielen ze nu als rijpe appelen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd nog door Sparta gescoord vanuit een vrije bal. Dit was overigens ook het enige doelpunt dat de Zevenhuizers deze helft zouden gaan maken. De eerste helft stond namelijk in het teken van de damesdoelpunten. Maud, Anne Maaike, Rixt en Leonie kregen het vervolgens op de heupen en scoorden gezamenlijk acht keer. Er werd daarnaast zeer strak verdedigd door het tweede. Dit zorgde voor een comfortabele ruststand van 9-1.
Na rust bleef er strak verdedigend werk verricht worden door Pallas. Ook de scores bleven volgen, al was het deze helft de beurt aan de heren. Redmar, Thomas en Jorrit schoten met scherp en zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende overwinning: 18-3!
Door deze ruime overwinning stijgt het tweede team naar een comfortabele vierde plek in de reserve 2e klasse.

Pallas 1 – Sparta 1
Bij afwezigheid van Bert, vervingen Anne-Fré en Gerben Zijlsta hem als hoofdcoach. Na 10 minuten spelen stond er een 4-2 voorsprong op het scorebord door goals van Jelmer, Tom, José en Carolien R. Daarna volgde er een zwakkere fase van de Leeuwarders. Er werd niet scherp verdedigd en Sparta wist de wedstrijd te kantelen en et een voorsprong van vier punten de kleedkamers op te zoeken: 7-11. Dat er een schepje bovenop moest was duidelijk! De Leeuwarders kwamen goed uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten hadden Lieke (2x) en José alweer een 10-11 tussenstand op het scorebord weten te zetten. Er werd strakker verdedigd en de aangevallen kwamen ook weer terug op niveau. Toch bleef Sparta scoren en liep het uit naar 11-13. Dit was het moment voor Anne-Fré om in te grijpen. Jorrit kwam in de ploeg voor Tom en Sebastiaan nam de verdedigende taken van Bernard over. Vervolgens wisten Lieke, Jelmer en Jorrit de stand wederom te doen keren en kwam Pallas op een 14-13 voorsprong. Maar Sparta bleef steeds vlakbij en wist de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Jelmer en Bernard, die vanaf dat moment alleen maar hoefde aan te vallen, wisten de score weer om te buigen naar een voorsprong van twee punten. Korte tijd daarna was het alweer gelijk. Het slotakkoord was voor Pallas door goals van Jose, Jelmer en twee keer Carolien E. Eindstand 20 – 16. Door deze overwinning blijft Pallas op een gedeelde tweede plaats staan in de 3e klasse samen met Rood Wit uit Wezep. Koploper Elburg heeft twee punten meer.

De komende weken gaan we weer de zaal in en staan er nog een aantal oefenwedstrijden op het programma.
Op zaterdag 24 november zal de eerste speelronde in de zaal plaatsvinden!
Tegen wie en waar wordt nog bekend gemaakt.