Loading...
Wedstrijdverslagen

DTL 1 – Pallas ’08 1

Pallas '08 - DTL

Het was weer een zaterdag avond waarbij het vlaggenschip van de Leeuwarder korfbalvereniging Pallas ’08 zich verzamelde bij Dalsheim, om voor de verandering eens een keer een uitwedstrijd te spelen. De afgelopen twee wedstrijden tegen TFS (11-18) en WWC (28-23) werden thuis gespeeld en nu moest het eerste team van de blauw-zwarte selectie zich melden in Holwerd om aan te treden tegen DTL. Ver van het veilige Leeuwarden, komt de selectie wel heel dicht bij het water. Het is dus belangrijk om niet de verkeerde afslag te nemen, anders eindig je net als Stan van 19 uit Helmond met je auto op de Waddenzee…. “Het was echt heel stom. Ik heb er heel veel van geleerd. De komende tijd moet ik op mijn fiets naar mijn werk” aldus Stan. 

Inmiddels, bijna halverwege de zaalcompetitie, heeft Pallas ’08 (1) uit 6 wedstrijden 8 punten weten te behalen en is het nog volop in achtervolging op de nummers 1 & 2 van de ranglijst. Die beiden 10 punten bezitten. DTL, die zelf op de twee na laatste plek staat, is geen onbekende van Pallas. Bijna 2 jaar geleden speelden beide ploegen nog in een finalewedstrijd tegen elkaar om een ticket naar de 2e klasse. Toen wist DTL met de promotie er vandoor te gaan, maar inmiddels zijn ze weer terug in de 3e klasse. De ploeg zit nog niet bepaald ruim in de punten, desalniettemin hebben ze het de hoogvliegers van de competitie erg lastig gemaakt in de afgelopen wedstrijden. Ook Pallas zal hier niet aan ontkomen beloofde Martin Roesink, de hoofdcoach van de Leeuwarder selectie. Pallas 1 heeft nogal een wisselde scoringscapaciteit, het ene moment scoren ze maar 13 goals tegen Spannum, en het andere moment weten ze 2e klas ploeg Harich te verslaan met 29-21 in een oefenwedstrijd. Niks is zeker in deze competitie en dat is helaas ook deze avond de harde realiteit voor Pallas.

Al binnen 3 minuten stond Pallas op een 3-0 achterstand en was het al te merken dat de ploeg er hard aan moest trekken om überhaupt met wat punten er vandoor te gaan. Wat de ploeg maar deed, wat de ploeg ook maar wilde, DTL was gretiger en drukte dat ook uit in doelpunten. Toch was er nog niks verloren en lukte het Pallas nog voor de rust, op basis van kwaliteit, op gelijke hoogte te komen. 

Men moet scherper worden, je moet het willen…. en kijk verdorie eens naar de kleur van de shirts van de tegenstanders! Dit waren de woorden van Roesink in de rust, omdat het scoren en de passing van Pallas niet bepaald in orde was. 

Er was nog niks verloren…. Zo trok het vlaggenschip weer ten strijde. In de tweede helft wisten beide ploegen niet het verschil te maken. Als de één scoort, scoort de ander, dat was het verhaal van de tweede helft. Pas bij de 15-13 van DTL, met nog maar 3 minuten op de klok, leek het er op dat één van de twee ploegen met de volle 2 punten er vandoor zou gaan. Maar dankzij de individuele klasse van José Waldus wist toch Pallas weer langszij te komen. Toen brak het moment aan…. nog 1 kans…. Redmar Bijma mocht nog 1x aanleggen voor een vrije bal. De fluit ging…. de bal werd gegooid… hij vloog naar de korf…. hij stuiterde op de korf…. mis. De scheidsrechter floot af bij een 15-15 gelijkspel.

Het zal waarschijnlijk een aantal dagen duren, maar misschien zal het dan voelen als een gewonnen punt, want deze wedstrijd verdiende geen winnaar. 

Volgende week speelt de selectie weer veilig thuis in Leeuwarden en zal het aantreden ten Spannum 1 en Udiros 2. Vanaf nu is het “the death of the gladiolus” zoals Louis van Gaal zou zeggen, want er moet gewoon gewonnen worden om bij te blijven. Kom tot zien en schreeuw de selectie naar de winst!

Deel dit bericht
Uitgelicht: