Een Peinlijk Weekend

De eerste thuisspeeldag van het jaar en het zonnetje stond er mooi bij. Het was een klein beetje aan de warme kant maar voor de rest was het prima weer. Voor deze eerste thuiswedstrijden werd er speciaal aandacht gegeven aan The Bagstore die voor vijf jaar hoofdsponsor is van de vereniging. Voor deze gelegenheid waren de jeugdleden van de week uitgenodigd, dit waren Mette, Feline en Sam. Er was veel publiek afgekomen om het eerste en het tweede te zien shinen tegen de De Pein uit Opeinde.

Die boodschap was goed binnengekomen bij het tweede en begon uitstekend aan de wedstrijd. Met onder andere een doorloopbal van Anna en een rustig afstandsschot van Johannes kwam het tweede in het eerste kwartier met 6-2 voor te staan. Ook Marije pikte haar doelpuntje mee met een klein kansje. Na dit eerste kwartier kreeg De Pein steeds meer controle over de wedstrijd, dit kwam mede doordat het tweede steeds chaotischer ging aanvallen en ongelukkiger werd in de afronding. Voor rust kwam De Pein nog op 6-5 en de tegenstander zette deze trend voort na rust waardoor de tussenstand 8-11 werd. Er werden nog steeds goede dingen gedaan door het team zoals mooie afronding van Nynke, die een te hoog schot van Menno afving. Ook Martin schoot goed mee met totaal drie doelpunten deze wedstrijd, het tweede kwam terug tot 11-12 na een schot van Anna dus er was nog hoop. Maar uiteindelijk was het niet genoeg en heeft De Pein verdient gewonnen, misschien werden de doelpunten van Irene, Anne en Harm gemist, 11-14.

Na deze teleurstellende uitslag was het eerste nog meer gebrand om De Pein te verslaan, vier punten mochten niet naar Opeinde. Het eerste hield woord bij daad en begon scherp, met onder andere drie doelpunten van Lucas en een mooie uitstarter van Redmar stond het eerste in de rust met 8-3 voor. Na rust keerde de wedstrijd helaas om en begon De Pein beter raak te schieten, dit zorgde voor drie tegendoelpunten achter elkaar. Ook verdedigde De Pein goed, met name Lucas en Tom werden tot op de huid gevolgd. Na een klein kansje van Carolien scoorde De Pein weer drie keer waardoor de stand 9-9 werd, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Carolien schoot Pallas weer op één doelpunt verschil maar daarna kwam De Pein voor het eerst op voorsprong. Hier kwam Pallas weer goed van terug met schoten van Sil en Anne, 13-11. De Pein toonde ook weerbaarheid en maakte weer gelijk, een mooie combinatie van Lucas en Tom leek de overwinning binnen te halen. Echter had de tegenstander hier weer een antwoord op, een schot van Geanne zorgde voor de 15-14. Dit had de overwinning moeten zijn maar in de laatste minuten maakte de gasten nog twee doelpunten waardoor Pallas ‘08/thebagstore.nl met lege handen stond.

Voor de selectie is de boodschap duidelijk, weer hard trainen en de kop omhoog voor de volgende wedstrijd. Dan staat de derby te wachten tegen KV Leeuwarden en er moet door beide teams gewonnen worden!