Loading...
Wedstrijdverslagen

Een nieuw seizoen, en dus ook weer nieuwe kansen in de AP Buitenbeker!

Voor de meeste spelers van de blauw-zwarte selectie is dit een bekend ritueel geworden, maar voor nieuwkomer Lucas Dijs (afkomstig van Exakwa uit Lelystad) is de beker een nieuw fenomeen. Voor de lezers die, net als Lucas, ook niet zo bekend zijn met het beker principe binnen het korfbal hierbij nog een korte uitleg;
Het KNKV kent in drie voormalige districten een bekercompetitie. Inmiddels kent het KNKV geen districten meer, maar in ieder geval in het seizoen 2023/2024 wordt er nog in de voormalige districten gespeeld in de diverse bekertoernooien. Voor de ploegen in de 3e & 4e klas + reserve klassen van het voormalige district Noord geldt dat ze onderdeel zijn van de AP Buitenbeker, waaronder dus ook de selectie van LKV Pallas’08/Thebagstore.nl.

In de eerste ronde mocht de selectie aantreden tegen een “oude bekende” van vorig seizoen, namelijk KV Zunobri 1 uit Zuidhorn. Helaas moest de klus worden geklaard zonder Sil Lautenbach en Carolien Ellens-van Sluijs, maar gelukkig waren de net zo capabele Menno Gunst & Marije Vink bereidt om hun plekje in de basis in te nemen. Ook was trainer/coach Jorrit Ellens niet in de gelegenheid om naar de buurprovincie af te reizen maar gelukkig (over oude bekenden gesproken) kon interim coach Anne-Fré Reitsma weer van stal worden gehaald om de blauw-zwarte selectie naar de overwinning te schreeuwen.
De statistieken spreken in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden voor de overwinning maar, zoals terecht werd opgemerkt door good-old Fré in de voorbereiding, in een bekertoernooi kan er van alles gebeuren. Belangrijk is dus om niks aan het toeval over te laten en scherp te beginnen…. En zo geschiede!

Na een kleine gewenningsperiode waarbij beide ploegen gelijk opgingen, wist Pallas een gat te slaan die ook niet meer dicht te maken viel voor de thuisploeg. Vooral het vak onder aanvoering van TomTom Verhoef wisten in de eerste helft snel de route naar de korf te vinden. In de tweede helft besloot Lucas Dijs uit het bovengenoemde vak de trukendoos open te trekken, en liet hij met een prachtig balletje achter zijn rug langs en een paar fraaie one-handers het net lijken of dat het korfbalspelletje niks was. In het andere vak stal Geanne Stummel de show met 5 doelpunten. Hiernaast hadden Wieteke Haanstra en Redmar Bijma zich in de eerste helft al op het scoreformulier laten noteren, maar in de tweede helft wist Menno Gunst met een uitstarter en een strafworp zich ook toe te voegen om de lijst compleet te maken. Terwijl het vlaggenschip van Pallas’08/Thebagstore.nl op koers was naar de winst, mochten ook nog de wissels Irene Robberegt & Mitchell Lamsma wat wind bijzetten in de zijlen.
Bij het klinken van het eindsignaal was de stand 11 – 26 zichtbaar op het scorebord, wat betekende dat de Pallatianen weer een ronde verder mogen bekeren. In deze ronde zal er gestreden worden met Roreko uit de Wijk voor een vervolg aan de bekersoap.

De blauw-zwarte selectie kan maar kort genieten van deze winst, want vanaf morgen moeten de koppen weer op scherp gezet worden voor aankomend weekend. De altijd belangrijke en beladen derby tegen KV Leeuwarden staat op het programma waarbij de selectie alle support kan gebruiken…. wees allen welkom op sportpark Nylân en juich Pallas naar de winst! #SamenPallas

Deel dit bericht
Uitgelicht: