4 punten in Derbyweekend!

Pallas'08 - Leeuwarden

Een van de leukste wedstrijd om te spelen voor een speler van Pallas ’08 is de derby tegen KV Leeuwarden. Na de nederlagen tegen KC De Pein moesten er weer punten door het eerste en tweede worden gepakt, anders werd het zicht op promotie voor beide ploegen wel heel troebel. De wedstrijd omstandigheden konden ideaal worden genoemd, de zon scheen maar het was gelukkig niet warm.

Het eerste mocht voor de verandering als eerst aantreden tegen de stadsgenoot, de aanwezigen werden voor de wedstrijd opgeschrikt door een blessure ontstaan bij de warming-up. Hierdoor mocht Marije beginnen in het eerste en hopen we dat de blessure van Geanne meevalt! Ook in de derde wedstrijd van het seizoen begon het eerste weer uitstekend door op voorsprong te komen en deze niet meer weg te geven. Met name de heren namen de ploeg op sleeptouw met mooie afstandsschoten van Tom, Sil en Redmar. Marije bekroonde haar rentree in de eerste helft met een slimme loopactie waaruit een doorloopbal kon worden gescoord. Pallas ‘08/thebagstore.nl ging de rust in met een aangename voorsprong van 7-2. In de tweede helft namen de dames het stokje over en maakte Wieteke en Tessa met afstandsschoten de voorsprong nog wat ruimer. Marije had het ook op haar heupen en bracht met een uitstarter en een strafworp de stand op 12-4. Klaarblijkelijk kon Redmar het niet hebben dat zijn vriendin de show stal, de laatste twee doelpunten van Pallas ‘08/thebagstore.nl kwamen van hem. Teleurstellend is wel dat Redmar direct ook twee doelpunten tegen kreeg, desalniettemin heeft het eerste een mooie overwinning gehaald op de rivaal en kan het te vrede terugkijken op de wedstrijd. Uitslag: 14-7.

Na deze traktatie was de opdracht voor het tweede hetzelfde, jammer genoeg ontbraken er 4 spelers bij het tweede. Dit waren Marije die schitterde in de wedstrijd ervoor, Daan die verhinderd was door de verlaatte aanvang en Harm en Anne die langdurig aan de kant zitten met een blessure. Gelukkig was Irene wel terug in de basis en dat hebben we geweten ook! Het tweede kwam snel op een 5-0 voorsprong via onder andere een vrije bal van Irene en afstandsschoten van Mitchell. Na dit sterke begin deed KV Leeuwarden af en toe nog wat terug, maar kon het niet voorkomen dat er een ruime voorsprong in de rust voor Pallas was, 10-4. Door deze marge is het tweede niet meer in de problemen gekomen. De tweede helft ging wat meer gelijk op maar de zege werd gewoon binnengehaald met doelpunten van Ilse en Martin waardoor de wedstrijd eindigde met een prima resultaat. Uitslag: 15-8.

De selectie kan zich klaarmaken voor de laatste thuiswedstrijd van het najaar seizoen, dan komt Emmeloord op bezoek. De spelers kunnen zich weer een week voorbereiden, waarbij er ongetwijfeld op strafworpen zal worden geoefend.