Gemixt resultaat tegen Emmeloord

Pallas '08 - Emmeloord - Korfbal

Na de derby tegen KV Leeuwarden stond voor de selectie de tweede ontmoeting met KV Emmeloord op het programma. De vorige ontmoeting heeft voor goede herinneringen gezorgd bij de spelers, waarin Pallas ‘08/thebagstore.nl sterk voor de dag kwam.

Zoals elke wedstrijd begint het eerste van Pallas zeer sterk aan de wedstrijd en was er al snel een 3-0 voorsprong door doelpunten van Carolien, Redmar en Tessa. Emmeloord deed nog wat terug maar was in de eerste helft niet opgewassen tegen de doelpuntenhonger van Sil. Waardoor Pallas met een prima voorsprong van 8-5 de rust in ging. Na rust kwam Emmeloord sterk terug en wist het de aansluiting te vinden. Redmar schoot het team op 10-8, in de aansluitende aanval schoot Tessa twee keer raak die na 12-8 met een “Super Woman” celebration de vakwissel inzette. Vanaf dit punt ging het echter mis. Emmeloord schoot veel raak en het eerste kon het niet meer bijhouden. De kansen werden niet afgemaakt en ook de wissels Martin en Irene konden dit niet meer ombuigen. Het eerste heeft verloren waardoor het ongekend spannend blijft, zowel degradatie als promotie is nog mogelijk. De eindstand van deze wedstrijd was 14 -17.

Het tweede mocht op maandagavond de wedstrijd tegen Emmeloord spelen. Nynke kon deze wedstrijd niet spelen waardoor Maud haar rentree maakte bij de selectie. Deze wedstrijd begon niet lekker omdat het na tien minuten nog 0-0 stond, dat is voor korfballers nooit fijn. De ban werd gebroken door Irene en Martin waardoor het tweede op een 2-0 voorsprong kwam. Emmeloord kwam hier wel van terug en stond een groot deel van de eerste helft op een voorsprong. Bij een tussenstand van 4-5 deed Pallas eindelijk wat het moest doen en maakte het de kansen af, Martin, Mitchell en Anna schoten voor rust raak waardoor de thee werd gedronken met 7-5 tussenstand. Na rust maakte Pallas het verschil en met mooie doelpunten van Menno werd er van een voorsprong van 11-6 genoten. Hierna speelde het tweede chaotischer en er werden afspraken niet meer gevolgd waardoor en wat frustratie bij enkele spelers waarneembaar was. Neemt niet weg dat Ilse één van de mooiste doelpunten heeft gemaakt van het veldseizoen op aangeven van Johannes. De eindstand werd 12-8 en hierdoor kan het tweede niet meer degraderen, bij een ruime winst op De Pein kan het tweede promoveren. Maar dan moet het wel beter dan vandaag….

Zaterdag 7 oktober is een belangrijke dag voor zowel 1 als 2, voor het eerste is het kwestie van overleven en voor het tweede is het je meten tegen een sterke De Pein. Beide teams zullen gebrand zijn om te winnen want het verlies van een paar weken geleden zit nog vers in het geheugen.