Peinlijk weekend 2.0

Pallas '08 - De Pein - Korfbal

De eerste wedstrijden in oktober waren het moment om revanche te nemen op De Pein. De thuiswedstrijden werden een aantal weken geleden verloren in Leeuwarden, dat was iets wat niet nog een keer mocht gebeuren.

Het tweede had duidelijk deze boodschap helaas niet begrepen en werd met 16-6 ‘ouderwets’ afgedroogd. De eerste helft kon het tweede nog redelijk mee komen met de De Pein, maar in de tweede helft had het weinig meer te vertellen. Pallas ’08 2 speelde te chaotisch en maakte met name aanvallend de verkeerde keuzes. Achteraf gezien leek het wel of de 8 spelers individueel speelde en niet als één team. Het heeft in ieder geval niet aan de inzet gelegen en voor het tweede was het plezierig dat Maud, Jade en Laura mee speelde, bedankt dames!

Na deze fikse tegenvaller mocht het eerste de rug rechten voor Pallas ‘08/thebagstore.nl. Anna die normaal in het tweede speelt mocht haar debuut maken in het vlaggenschip, zij vormde een vak met Wieteke, Redmar en Sil. In het andere vak stonden Tessa, Marije, Lucas en Tom. Zo stonden er drie andere dames in de basis dan de thuiswedstijd tegen De Pein, dit kwam niet ten nadele van het spel en wederom begon het eerste de wedstrijd goed. Wieteke en Anna opende de score en na een kleine comeback van De Pein stond het eerste met 3-6 voor. De Pein bleef echter goed in de wedstrijd en bleef vooral heel erg goed raak schieten, ondanks geweldige bloks van zowel Tom als Lucas. De wedstrijd ging de rust in met een 11-9 achterstand en het beloofde een spannende tweede helft te gaan worden. Pallas ’08 kwam na de rust nog tot 12-13 door een mooi schot van Redmar, maar helaas werd de strafworp voor de aansluitende 13-13 gemist en De Pein pakte dat kadootje vervolgens goed uit. Het scoorde vier doelpunten zonder dat Pallas iets terug deed. Dit was de beslissing in de wedstrijd wat zorgde voor een einduitslag van 17-14.

Door deze nederlaag is de wedstrijd tegen KV Leeuwarden alles beslissend, word er verloren dan is de degradatie naar de 4 e klasse een feit. Het is daarom extra belangrijk dat er genoeg support voor het team aanwezig is bij de rivaal uit het noordoosten van Leeuwarden. Kom daarom de club aanmoedigen om 15.30 uur bij het sportcomplex Het Kalverdijkje!