Een puntloos weekend

Pallas ’08 1 weet het niet op te brengen tegen een solide Joure

Zaterdag 25 september moest het vlaggenschip van de blauwzwarte selectie het opnemen in en tegen Joure. Het eerste team van Pallas ‘08, die bestaat uit een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van vorige seizoen, moet flink aan de bak om het niveau van het vorige seizoen te evenaren. Tot nu toe heeft het team vooral moeite met het afronden van de kansen, waardoor de blauw-zwarten onder leiding van Geert Hagting nog niet boven de 14 goals wisten te komen in een wedstrijd. Dit heeft ertoe geleid dat het team hun eerste duel tegen DTL nipt wisten te winnen, maar in het tweede duel te kort schoten tegen DTS. Het is duidelijk dat het team nog een lange weg te gaan heeft, en op deze route komen ze nu de Jouwer tegen het lijf.

Joure nam tijdens de wedstrijd vooral het initiatief en wist ook het eerste doelpunt op het scorebord te noteren. Pallas ‘08 wist in het begin nog wat terug te doen en pakte voor een kort moment de voorsprong met 1-2, maar dit zal ook meteen de enige voorsprong tijdens de wedstrijd zijn.

Tijdens belangrijk kantelmomenten vielen de ballen simpelweg niet voor Pallas ‘08, terwijl ze aan de Jouster zeide wel vielen. Deze lak aan precisie zorgde er voor dat Pallas ’08 een constante achtervolging in moest zetten. Hier en daar kende Pallas ‘08 een sterke fase met snel spel en vlotte doelpunten waardoor zij een voet tussen de deur konden houden, maar in deze fases wist Joure elke keer met een doelpunt te voorkomen dat de deur volledig geopend kon worden.

Een 10-8 ruststand bood nog een perspectief voor Pallas ‘08 aangezien het eerste ook in Hantum (DTL) zo’n achterstand wist om te draaien, maar dan moest het nu echt gaan vlammen.

Helaas werd het in de tweede helft niet meer dan een gemoedelijk kampvuurtje. Joure kreeg telkens meer vertrouwen en rondde de ballen af, waar Pallas ‘08 hetzelfde spel als voor de rust doorzette. Een solide Joure kon op deze wijze rustig de wedstrijd uitspelen en zich kronen als terechte winnaar van dit duel. Het scorebord gaf een einduitslag aan van 19-13 wat de spelers uit 058 veel stof tot nadenken geeft.

Zoals al eerder aangeven heeft het eerste team van Pallas ’08 nog een lange weg te gaan, maar samen zijn we Pallas en we gaan hard werken om het korfbalspel te laten zien waar wij als club trots op kunnen zijn!

Pallas ’08 2 verliest ruim van koploper CSL 2

Deze zaterdag stond CSL 2 – Pallas ’08 2 op het affiche in Britsum. Na twee speelrondes gehad te hebben, had Pallas vorig weekend de eerste 2 punten gepakt tegen de Walden. Echter stond er dit weekend een pittige wedstrijd op het programma tegen de koploper.

Om 14.00 uur ging de wedstrijd onder warme omstandigheden van start en CSL scoorde direct vanuit een vrije bal. Er zouden nog veel vrije ballen en strafworpen volgen aan beide kanten. Pallas had het lastig omdat de tegenpartij veel en vaak kon schieten, waar ook vele doelpunten uit volgden. Bij rust keek Pallas al tegen een ruime achterstand van 14-7 aan.

Na rust was er weinig verandering. CSL scoorde in vol tempo door en Pallas scoorde af en toe mee door mooie doelpunten van Timo, Tessa en Bernard. De eindstand kwam uit op 27-13.

Volgende week mogen de Leeuwarders naar Buitenpost toe om tegen Flamingo’s 1 en 2 te spelen.