Invicta/Frigro – Pallas ’08

Invicta/Frigro 1 – Pallas ’08 1

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week begon Pallas ’08 met twee wijzigingen in het basis achttal. Tom Verhoef nam de plek in van Timo van Breden en Carolien Ettema verving Tessa Leunge.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek het voor Pallas ’08 een zware wedstrijd te worden. Invicata/Figro was vorige jaar al een sterke tegenstander, ook dit jaar doen ze het goed in de competitie met een tweede plek. Na het fluitsignaal was het Pallas ’08 dat de score opende. Niet veel later was het Invicta/Figro dat via een afstand schot de gelijkmaker maakte. Dit zou tevens het beeld voor de rest van de wedstrijd zijn. Met de wijzigingen die waren doorgevoerd werd er in tegenstelling tot de vorige wedstrijd beter verdedigd en duurde de aanvallen langer. Dit bracht de stand bij rust op 7-7.

Na de rust opende Invicta/Figro sterk. Meteen werden er twee doelpunten gemaakt en ontstond er een gat van twee doelpunten. Dit werd echter vrij snel verholpen doordat Pallas ’08 direct ook twee doelpunten maakte. Tot aan de 12-12 liep dit geleidelijk op, tot dat Invicta/Figro op een 14-12 kwam. Het gat van twee kon helaas niet meer gedicht worden, wat uiteindelijk de eindstand bracht op 16-14.

Alhoewel er nipt werd verloren van Invicta/Figro, hielden de spelers aan deze wedstrijd een beter gevoel over dan aan de wedstrijd tegen Boelenslaan / It Fean 1. Aankomend weekend staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Sparta (Ze) 1. Support is hard nodig en daarom zien we ieder graag volgende week langs de lijn!

Invicta/Frigro 2 – Pallas ’08 2

Op zaterdag 16 oktober stond er een belangrijke wedstrijd op de agenda. Pallas 2 was hoognodig toe aan een overwinning en wist dat het tegen Invicta mogelijk was punten te pakken. Deze zaterdag was er een ietwat andere voorbereiding dan normaal. Aangekomen in Kollum stond Pallas 1 al hard te strijden tegen Invicta 1. Daarin was te zien dat Invicta door knokte tot het einde en wisten wij wat ons te doen stond.

Nadat het startsignaal klonk gingen de beide ploegen vol voor de strijd en de winst. Al gauw schoot Lieke het eerste doelpunt er in en dat gaf een goede boost aan Pallas 2. Invicta scoorde vrij snel de gelijkmaker, maar daarna wist Pallas vijf doelpunten uit te lopen. Nog niet eerder in de competitie lukte het om zo lekker uit te lopen. Door een flinke botsing van een heer van Invicta tegen Lieke moest zij helaas in de eerste helft het veld verlaten. Wilma moest weer uit de kleren na al een pittige wedstrijd in de benen te hebben. Er werd hard geknokt voor elke bal en dat betaalde zich uit. De tussenstand in de rust was 4-8.

In de kleedkamer werd er gewaarschuwd voor het feit dat we niet konden verslappen. De ploeg van Invicta zou strijden tot het einde en elke bal die op de grond komt moet van ons zijn.

Na het in fluiten van de tweede helft wist Pallas de pit erin te houden. Aan de kant van Invicta werd veelvuldig gewisseld waardoor een groot gedeelte van Invincta 1 ervoor moest gaan zorgen dat de punten in Kollum zouden blijven. Gelukkig wist Pallas de kansen te benutten en zeker door een paar mooie acties van Timo L. wisten we de voorsprong te behouden. Op het einde werd het nog even spannend, maar de punten gingen mee naar Leeuwarden met een einduitslag van 12-13.

Volgende week wederom een spannende wedstrijd tegen Juventa 2, thuis op het Pallas veld.